Håndbold

Ny klub sigter allerede mod Champions League

Skanderborg Aarhus Håndbold har store ambitioner. Det slog direktøren fast inden klubbens første ligakamp.

Ny klub. Ny start. Nye mål at løbe efter.

Det opsummerer Skanderborg Aarhus Håndbold efter sammenlægningen af de to byers herrehold inden denne sæson. Og de mener det i Østjylland, hvor målsætningen er til at forstå:

- Vi har en ambition om at spille Champions League om fem år, siger Mads Lind, der er direktør i Skanderborg Aarhus Håndbold.

- Det ligger der nogle klare planer på. Der er en økonomi, der skal følge med, men med sammenslutningen af de her to klubber og hele Østjylland, så mener vi bestemt, det er muligt.

Sportsligt er det i runde tal en rejse fra 0 til 100 på fem sæsoner, for udmeldingen kom inden klubbens første ligakamp mod KIF Kolding. Og økonomisk skal Skanderborg Aarhus også have fart på, hvis målsætningen skal indfries.

- Vi skal i bund og grund vækste 100 procent i løbet af de fem år. Det lyder af meget, men det er 15 procent om året, siger Mads Lind, der allerede nu er ved at kigge på truppen til næste sæson.

Ikke urealistisk, mener ekspert

Det store spørgsmål er så, om det er realistisk at spille sig fra ligadebut til Champions League i løbet af fem sæsoner?

- Det kommer helt an på, hvordan man kan få samlet Østjylland. Og hvordan virksomhederne i det her område tager imod fortællingen om, at de kommer buldrende med den her ambition, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen.

- Det kommer til at koste nogle penge. Det har vi set alle steder, men i forhold til talentudvikling har Aarhus-området et væld af gode klubber, der kan udvikle dygtige spillere. Nede i GOG formår de for få penge at fostre nogle store talenter, og kan de kopiere det hér, så er der en chance for at komme med helt op. Og SÅ lang vej er der heller ikke til lige pludselig at stå i Champions League.

Tirsdag aften tog Skanderborg Aarhus Håndbold det første skridt mod Champions League, da de vandt klubbens premierekamp med 34-23 over KIF Kolding.