Håndbold

212 centimeter høje Markussen sendt ind på stregen: - Det er jo af nød

Skadesproblemer i TTH tvang Nikolaj Markussen ind på en meget uvant position.

Selvom sæsonen først lige er begyndt, tvinger skader TTH til at tænke ud af boksen.

212 centimeter høje Nikolaj Markussen kan igen nydes i den danske liga, men i onsdagens kamp mod GOG var det ikke kun dunderskud fra distancen, bagspilleren blev sat til at udføre.

I anden halvleg blev han i nogle angreb lavet om til stregspiller.

- Det er jo af nød. Jeg vil helst være ude bagved og skyde. Jeg prøver at hjælpe holdet, og der var brug for, jeg stillede mig derind. Så må vi prøve at løse det på bedst mulig måde, siger Markussen til TV 2 SPORT.

- Det er meget uvant, og jeg tror da også, nogle af forsvarsspillerne syntes, det var noget specielt, at der stod en lang mand derinde. Jeg endte da med at få puttet en enkelt ind.

TTH kom hurtigt håbløst bagud mod GOG, og sejren var aldrig inden for rækkevidde.

Nikolaj Enderleit, Christoffer Cichosz, Mathias Porsholdt, Christian Jensen, Johan Meklenborg og Frederik Tilsted var ude af opgøret for hjemmeholdet, der endte med at tabe 37-28.

For Markussens vedkommende håber han, det snart lysner - især på stregspillerpositionen. Han har nemlig ikke for alvor lyst til at stå der.

- Nej, for helvede. Det er meget sjovere at stå ude bagved. Der har du bolden hele tiden og kan bestemme, hvor den skal hen, siger Markussen.

TTH havde ellers fået en stærk start på sæsonen. I ligaen blev Mors-Thy slået komfortabelt, mens slovenske Trebnje blev slået over to opgør i European League.

Nikolaj Markussen vendte til denne sæson hjem til Danmark efter blot et enkelt år i den ungarske storklub Veszprem.