Håndbold

Klubben nægter norsk legende at smutte

Den 41-årige landsholdsmålvogter Katrine Lunde vil gerne rejse til Rusland med familien, men hendes klub, Vipers Kristiansand, afviser et skifte.

Selvom den norske håndboldspiller Katrine Lunde er godt oppe i årene, kan hun stadig levere verdensklasse på banen.

Lige nu er hun faktisk for god til at forfølge sine drømme. Selv ønsker hun nemlig at rejse med sin fodboldinteresserede mand og deres datter til Rusland, hvor han har fået tilbudt et job i den russiske storklub CSKA Moskva.

Vi ønsker ikke at give en af vores bedste spillere væk til en af vores største rivaler

Ole Gustav Gjekstad, Vipers-træner

Det kan hun bare ikke få lov til af sin klub, norske Vipers Kristiansand. Det vil nemlig betyde, at Katrine Lunde skal skifte klub til CSKA Moskva, der er blandt Vipers største konkurrenter.

- Klubben har givet udtryk for, at vi ikke ønsker at slippe Katrine til en af vores største konkurrenter få dage før starten på Champions League. Situationen opstod meget pludseligt, og vi har ikke haft nogle indikationer på, at denne proces har været i gang før for få dage siden, siger Vipers-træner Ole Gustav Gjekstad til VG.

Tid til at prioritere familien

Det var mediet Fædrelandsvennen, der først omtalte sagen, hvor Katrine Lunde i et interview gav udtryk for, at hun ønskede at rejse med resten af familien til Rusland.

- Det er hans tur nu (hendes mand, red.). Jeg er 41 år, og nu er det tid til at prioritere, hvad der er bedst for familien. Jeg havde forstået Vipers, hvis jeg var ung og fremadstormende, men det er jeg ikke længere. Og det er jo ikke fordi, jeg vil væk fra Vipers. Det er ikke det, det handler om, siger hun til Fædrelandsvennen.

Katrine Lunde har to år tilbage af sin kontrakt med Vipers, og hun giver i interviewet udtryk for, at hun er skuffet over klubbens håndtering af sagen.

Vil ikke slippe Lunde til en stor rival

Vipers og CSKA Moskva er endt i samme pulje i årets Champions League, hvor også Odense Håndbold er med. Og førstnævnte er netop årsagen til, at Vipers ikke vil slippe Lunde.

- Fra klubbens side er det klart, vi ønsker at beholde en af vores bedste spillere. Jeg tror ikke, det er særligt overraskende for nogen, at vi ikke ønsker at give en af vores bedste spillere væk til en af vores største rivaler, siger Vipers-træner Ole Gustav Gjekstad til NRK.

Kvindernes Champions League-sæson indledes i denne weekend, hvor Vipers møder den ungarske storklub Györ, mens Odense skal op imod tyrkiske Kastamonu.