Håndbold

Gidsel sikrer GOG-sejr

Mathias Gidsel spillede en stor kamp, da GOG slog BSH i en tæt kamp.

Lørdag eftermiddag var det ikke til at se, at Mathias Gidsel har brug for en pause i GOG.

Landsholdsstjernen scorede otte mål i hjemmekampen mod BSH, og dermed skal Gidsel have en stor del af æren for, at fynboerne vandt det tætte opgør.

GOG - BSH 31-30

  • Første halvleg 17-12
  • Anden halvleg 14-18
  • Tilskuere: 1.712

- Der er masser af kræfter, når man spiller i den her arena. Der er masser af tilskuere, så adrenalinen tager over for trætheden, siger Mathias Gidsel til TV 2 SPORT.

GOG klart bedst før pausen

I første halvleg var der ikke meget, der tydede på en tæt afslutning. Heller ikke selvom Emil Lærke fik direkte rødt kort i kampens indledning.

GOG-spilleren Emil Lærke rammer Nikolaj Øris i hovedet og får rødt kort af dommeren. Video: TV 2 SPORT

GOG var klart bedst, og fir minutter efter pausen bragte Mathias Gidsel hjemmeholdet foran foran med seks mål.

Men på trods af trænerskifte og stor udskiftning i spillertruppen er der stadig masser af substans i BSH-mandskabet.

Midtjyderne begyndte at æde sig tilbage mål for mål. Ni minutter senere var 20-14 forvandlet til 22-22, og da så BSH faktisk ud til at have mest i posen til slutfasen.

- De har dækket rigtigt fornuftigt op i anden halvleg. Og så har de tirret Morten Olsen til at tage alt for meget tempo ud kampen og lave et par dumme fejl. Stille og roligt er de kommet ind i kampen med fint angrebsspil og evnen til at give plads til manden ved siden af, sagde TV 2 SPORTs håndboldekspert Klavs Bruun Jørgensen undervejs i kampen.

Afgørende scoring i tomt mål

Men mod afslutningen fik GOG-træner Nicolej Krickau samlet sine tropper til en sidste kraftanstrengelse i en timeout seks minutter før tid.

Simon Pytlick og Mathias Gidsel bragte hjemmeholdet foran 28-26, og kampen blev reelt afgjort, da Gidsel med lidt over et minut igen kunne sende bolden i et tomt og forladt BSH-mål til 30-27-føring.

Mathias Gidsel scorede et afgørende mål kort før tid.

Det var landsholdsstjernens ottende og sidste scoring i kampen.

Mens de to medaljekandidater rev og flåede i hinanden på Sydfyn, havde Aalborgs danmarksmestre ingen problemer med at tage to point, da de var på besøg i Nordsjælland.

Her vandt nordjyderne 33-26 over de pointløse oprykkere.

GOG og Skjern topper rækken med seks point efter tre kampe. Aalborg følger efter med to point færre