Håndbold

Klar appel fra GOG-stjerne efter Gidsels udmelding

Antallet af håndboldkampe på topniveau er endnu engang til debat, efter at GOG har givet flere spillere fri i de kommende dage.

Træningskampe, ligakampe, pokalkampe, internationale kampe og landskampe.

Det er næsten til at blive helt forpustet bare ved tanken, og derfor er der måske ikke noget at sige til, at Mathias Gidsel og Morten Olsen får seks fridage i GOG.

- På en eller anden måde er de nødt til at cutte noget af i ligaen, siger Morten Olsen til TV 2 SPORT.

- Vi er den liga i Europa, der spiller flest kampe – med mulighed for endnu flere, hvis man spiller tre kampe i semifinalen og finalen. Man bliver nødt til at kigge på, hvordan vi kan få nogle færre kampe. Man kan også kigge på at gøre sæsonen kortere ved at spille flere kampe på kortere tid og så holde to-tre måneders pause, siger Morten Olsen, der for nylig indstillede sin landsholdskarriere for at få mere tid til sin familie.

Både Mathias Gidsel og Morten Olsen var med ved VM i januar og OL i august. Derfor har de stort set ikke haft fri siden sommerpausen i 2020, der i øvrigt var præget af coronapandmiens påvirkning af sidste sæson.

Gidsel fortalte lørdag, at han på det seneste har ligget syg hver og hver anden dag, og at han derfor stort set kun har været i stand til at spille kamp.

Don’t play the players

Det er langt fra første gang, en eller flere håndboldspillere bekymrer sig over kampprogrammet for de bedste spillere. Og det er helt sikkert ikke sidste gang, vi hører budskabet.

Indtil nu kom det største opråb i 2019, hvor en række af sportens største stjerner stod sammen om budskabet don’t play the players.

Det fik IHF til at indføre en hviledag mellem kampene, fortæller formanden for Dansk Håndbold Forbund, Morten Stig Christensen. Men to år senere handler debatten om de mange kampe stadig om, hvem der skal skære ned. Og det er ikke lige til i en verden, hvor der er mange forskellige interesser at pleje, og hvor mange af de bedste spillere har markant mere travlt end de næstbedste, der eksempelvis ikke spiller med i de europæiske turneringer.

- Det er et ansvar, der hører hjemme mange steder, siger Morten Stig Christensen til TV 2 SPORT, der ikke umiddelbart ser store nedskæringer som den bedste løsning for håndboldsporten.

- Samlet set hører vi til en af de mindre idrætter i verden, og derfor er det nødvendigt, at vi spiller en del kampe rundt omkring. Men vi må tage hensyn, og i forbundet har vi skåret ned på antallet af landskampe i Golden League, hvor vi prøver at finde en balance. Men det er en kompleks situation, konstaterer DHF-formanden.

Efter Mathias Gidsel og Morten Olsen har holdt fri, skal GOG spille igen den 21. september, hvor fynboerne møder Mors-Thy i anden runde af kvalifikationen til gruppespillet i den europæiske klubturnering EHF European League.

De to hold mødes også i den hjemlige liga bare fire dage senere, inden det gælder returmødet i European League-kvalifikationen 28. september.