Dansker er ny anfører i storklub – fuldstændig vildt og fantastisk, siger ekspert

Den danske landsholdspiller Anne Mette Hansen blev i sommer forfremmet til anfører i den ungarske storklub Györ, og det giver selvtillid.

15 mesterskaber, 15 pokaltitler og 5 Champions League-trofæer.

Det er, hvad der blandt andet står i trofæskabet i den ungarske storklub Györ.

Og fra denne sæson bliver et af klubbens ansigter udadtil en dansker. Landsholdsspilleren Anne Mette Hansen takkede nemlig forud for denne sæson ja til at blive ny anfører i den storsatsende klub, der kan bryste sig af flere store stjerner i truppen.

Det er fuldstændig vildt og fantastisk

Lærke Møller, håndboldekspert

Anførerbindet er, ifølge danskeren selv, en tillidserklæring, og hun føler sig klar til opgaven.

- Jeg synes, det er fedt at få ansvar. Det kan jeg godt lide, så jeg håber bare, at jeg vokser i rollen, siger hun til TV 2 SPORT.

- Det er jo tillid fra træneren, det er klart. Så skal jeg gå forrest, som jeg synes, jeg plejer at gøre, når jeg træner og spiller. På den side er der måske ikke så meget anderledes, jeg skal gøre, bare fordi jeg er blevet kaptajn.

Overvejede at takke nej

Selvom det er en stor cadeau at blive tilbudt anførerbindet i en af verdens største håndboldklubber, krævede det lige lidt betænkningstid for danske Anne Mette Hansen, inden hun sagde ja.

Der er nemlig også nogle udfordringer ved rollen i hendes situation.

- Det er en stor ting hernede i Ungarn, og jeg snakker ikke sproget særlig godt. Der er også en masse med fansene og uden for banen.

- Vi er tre, der ikke snakker sproget særlig godt, så vi læner os lidt op ad hinanden. Så har jeg heldigvis nogle rigtig gode ungarske holdkammerater, der kan hjælpe mig med sproget, de forskellige rutiner og lidt forskelligt. Så jeg læner mig lidt op ad de andre, når jeg har brug for hjælp. Men vi har et rigtigt godt hold, og indtil videre har det været helt fint.

Anne Mette Hansen

  • Alder: 27
  • Højde:  185 cemtimeter  
  • Klub: Györi Audi ETO KC (Ungarn) 
  • Landsholdsebut: 27-10-2013
  • Landskampe: 111
  • Landsholsmål: 300

Ekspert er begejstret

TV 2 SPORTs håndboldekspert Lærke Møller, der også selv er tidligere landsholdsspiller, er imponeret over den tillid, Anne Mette Hansen bliver vist. Ifølge Lærke Møller fortæller den nylige udnævnelse noget om, hvilke lederegenskaber Anne Mette Hansen besidder.

- Det er fuldstændig vildt og fantastisk. Jeg må da også lige sige, at jeg kiggede en ekstra gang, da jeg så det, for man skal altså kigge på holdkortet: Stine Oftedal – kaptajnen på det norske landshold – og der er en Veronica Kristiansen. Jeg kan blive ved med at nævne kæmpenavne. Men jeg kan også selv huske Anne Mette Hansen, da hun var i København Håndbold og den danske liga, siger hun til TV 2 SPORT.

- Hun har jo nogle lederegenskaber – det har vi set på det danske landshold. Men det er da et kæmpe cadeau og et skulderklap til Anne-Mette Hansen at blive udnævnt til anfører nede i Györ blandt så mange store navne. Det viser også bare, at der er noget potentiale og lederegenskaber. Hun skal bare gribe chancen og vise, at hun er klar til at tage endnu mere ansvar.

Selvom Anne Mette Hansen nu er blevet anfører for den ungarske topklub, er det ikke garanteret, at hun er fast på holdkortet. I den seneste sæson kæmpede danskeren undervejs med den faste spilletid, men ifølge Lærke Møller er den nye rolle et tegn på, at flere kampminutter kan være på vej.

- Jeg synes, hun har spillet for lidt, men man bliver også nødt til at kigge på, hvilke andre navne der er der. Der må jeg også bare sige, at der har været nogle større navne på pladserne. Det er jo virkelig nogle af verdens bedste håndboldspillere, hun er oppe imod, og det vil hun være i en klub som Györ. Men det er også derfor, jeg synes, at hun nu godt kan begynde med lidt skarpere albuer. Nu er der tillid fra træneren – udnævnt som anfører – det er altså et kæmpe skulderklap.

- Hun har stået i lære dernede i mange år. Nu må hun godt til at vise, det er hende, der skal have spilletiden, og det kræver altså også, at man kommer lidt med brystet frem og gør lidt tegn på sig selv.

Anne Mette Hansen har accepteret, at man i en klub som Györ ikke er garanteret spilletid, og selvom hun formentlig nemt kunne finde en anden klub, hvor hun ville spille alle minutter og blive topscorer, er det ikke noget, der interesserer hende.

- Det fedeste er jo at spille med de bedste i verden. Det er der, du bliver udfordret. Vores målsætning er hvert år at komme til Final 4, og den målsætning kan jeg rigtig godt lide. Jeg vil gerne vinde, og det ved jeg, jeg kan gøre med det her hold, siger hun.

Anne Mette Hansen har spillet for Györ siden 2017, og den nye anfører har kontrakt med klubben frem til 2023.