Håndbold

- Meget overraskende, siger ekspert om fransk stjernes skifte

Efter en sæson i norsk håndbold tager den nykårede OL-guldvinder Luc Abalo hul på et nyt håndboldeventyr i Japan.

Håndboldverdenen fik et chok, da den franske verdensstjerne Luc Abalo skiftede til norske Elverum sidste år. Nu er det karismatiske fløjikon på spil igen.

Nu tager han endnu et utraditionelt skridt i sin håndboldkarriere. Fredag har den japanske klub Zeekstar Tokyo nemlig præsenteret den franske stjerne.

Den nykårede OL-guldvinders skifte vækker opsigt hos TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Norge var et eventyr, OL var et eventyr, og det her er et eventyr. Det er en mand, der får det maksimale ud af sine fantastiske håndboldevner. Men det er meget overraskende, at det lige bliver japansk håndbold, der får glæde af ham. Men man skal selvfølgelig også tænke på, at Luc Abalo er 37 år. Topklubberne står ikke klar med kontrakttilbud længere, siger Bent Nyegaard.

Zeekstar Tokyo endte på syvendepladsen i seneste sæson i en liga, der består af 11 hold.

Vild med Japan

Det bliver altså til et gensyn med landet, hvor Abalo i sommer blev olympisk mester med det franske landshold, der slog Danmark i finalen.

Her blev han vild med Japan, og nu glæder han sig til at bo i landet uden alt for strenge coronarestriktioner, som tilfældet var det under OL i Tokyo.

- Jeg er virkelig glad for, at det her sker. I begyndelsen virkede det ikke som et oplagt skifte. Jeg opholdt mig i den olympiske by, og det var svært at forestille sig at spille frit i Japan. Det bliver en helt anderledes oplevelse end noget andet, jeg har oplevet, siger 37-årige Abalo til L’Equipe.

Luc Abalo, hvis medaljeskab bugner af store titler, slutter sig til sine japanske holdkammerater, så snart coronareglerne i landet tillader det.