Håndbold

Skjern skal have ny træner

Claus Dalgaard-Hansen stopper som cheftræner til sommer, hvor han bliver talentchef i Skjern.

Efter knap et år som cheftræner har Claus Dalgaard-Hansen besluttet sig for at stoppe.

Til sommer skifter han titel i Skjern Håndbold, hvor han fremover skal være talentchef. Det skriver Skjern på sin hjemmeside.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ikke nyder rampelyset og at stå i forreste række, siger Claus Dalgaard-Hansen.

- Jeg elsker den daglige træning med en dedikeret spillertrup og stab omkring holdet, men man skal være ærlig overfor sig selv, og min fremtid skal ligge i talentarbejdet, tilføjer han.

Claus Dalgaard-Hansen har været en del af Skjerns trænerteam siden 2019, og siden vinteren 2020 har han været cheftræner. Inden da har han været ungdomslandstræner og talentansvarlig i Dansk Håndbold Forbund, hvor han har arbejdet med en lang række af de nuværende profiler på A-landsholdet.

- Jeg synes, det er en klog og modig beslutning. Det har altid kendetegnet Claus, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

I nyheden om det kommende trænerskifte udtaler bestyrelsesformand Carsten Thygesen, at der er fuld forståelse for Claus Hansens beslutning. Samtidig fastslår Thygesen, at man stadig ser Claus Dalgaard-Hansen som en nøglemedarbejder.

Og det kan han meget vel blive, mener Bent Nyegaard.

- Claus Dalgaard-Hansen er bredt anerkendt for sin evne til at udvikle spillere. Der har han virkelig en spidskompetence, og han kan godt blive en tiltrækningskraft i de kommende år.

- Et øget fokus på talenter er også en nødvendighed i de fleste klubber, for økonomien i dansk herrehåndbold er ikke til, at man kun henter spillere udefra. Man er nødt til at gøre noget selv, hvis det skal hænge sammen.

I denne sæson har Skjern vundet tre af de fire første ligakampe.