Håndbold

Gudmundsson fyret efter tre kampe

Ledelsen i MT Melsungen har mistet troen på, at Gudmundur Gudmundsson er den rette træner for klubben.

Håbet om bedre tider med Gudmundur Gudmundsson som træner eksisterer ikke længere i MT Melsungen.

Efter blot tre kampe i denne sæson har Bundesligaklubben fyret Gudmundsson, der er manden bag det danske herrelandsholds første og hidtil eneste OL-guldmedalje.

- Betingelserne kunne næppe have været mindre gunstige, men uanset de enkelte resultater skal der være en udvikling. Og det har der ikke været tydelige tegn på i løbet af de første uger af den nye sæson – heller ikke i sæsonforberedelserne. Derfor har vi gensidigt besluttet at fritstille Gudmundur Gudmundsson fra sine opgaver, siger bestyrelsesformand Barbara Braun-Lüdicke til klubbens hjemmeside.

Gudmundssons sæsoner i Melsungen

  1. 2020: Ankom midt i sæsonen, hvor coronapandemien brød ud. Melsungen blev nummer syv. Kontrakten blev forlænget med et år.
  2. ’Coronasæsonen’ gik ikke som ventet. Melsungen blev nummer otte, men med håbet om en mere normal sæson i år blev aftalen endnu engang forlænget med et år.
  3. Gudmundur Gudmundsson blev fyret efter tre ligakampe – en uafgjort og to nederlag.

MT Melsungen oplyser, at klubben har flere kandidater til jobbet som træner. Afløseren er dog ikke fundet endnu, og derfor overtager den tidligere assistenttræner Arjan Haenen træningsopgaverne i første omgang.

Melsungens kampe i denne sæson

  • Uafgjort: 26-26 ude mod Lemgo
  • Nederlag: 33-26 hjemme mod Kiel
  • Nederlag: 33-25 hjemme mod Fücshe Berlin

I den tyske Bundesliga er det kun Stuttgart og Minden, der har fået en dårligere sæsonstart end Melsungen. De har begge tabt deres første kampe – henholdsvis to og tre opgør.