Håndbold

- Det er svært at sige fra, erkender Gidsel

Mathias Gidsel mener ikke, han havde nok dage til at komme sig efter OL-slutrunden i sommer.

Det var opsigtsvækkende, da Mathias Gidsel i sidste uge fortalte, at han havde brug for en pause.

Han følte sig udkørt, kroppen var slidt ned, og immunforsvaret var der ikke meget tilbage af, lød forklaringen.

Tirsdag aften var Gidsel så tilbage efter sin ugelange, planlagte pause fra den professionelle håndboldverden. En uge, der har givet tid til at reflektere over, hvordan det kunne komme så vidt, at han måtte trække stikket i en uge.

- Kroppen har været så slidt, at jeg ikke kunne komme ovenpå en sygdom igen. Der har jeg måske ikke helt erfaret, hvad man skal gøre efter en slutrunde, hvor andre måske har erfaret det. Det er jo også personligt, hvordan en krop reagerer på en slutrunde. Jeg taber mange kilo på en slutrunde, og kroppen er godt smadret. Jeg havde måske ikke helt nok dage efter slutrunden til at komme ovenpå igen rent fysisk og få styrketrænet og spist ordentligt.

- Det er svært at sige fra, også når vi har tre sæsondefinerende kampe to uger efter OL. Det kan du heller ikke sige fra til. Det er et svært dilemma, og der er mange, der bærer ansvar. Jeg tror egentlig ikke, det er nogens skyld. Jeg tror egentlig bare, jeg har været megauheldig.

Den kommende Füchse Berlin lægger heller ikke skjul på, at den planlagte pause var tiltrængt.

Har tabt et par kilo over pausen

Han fortæller, at den var "som sendt fra himlen." Alligevel var pausen ikke helt omkostningsfri.

- Jeg har fået sygdommen ud af kroppen, og kroppen har fået mulighed for at slappe af. Det hjælper lidt på overskuddet, og jeg føler mig frisk. Nu begynder en ny periode, hvor jeg skal bygge kroppen op igen. Jeg er lidt mør, og kroppen har tabt sig et par kilo, så nu begynder en genopretningsfase, så jeg kan få bygget en stærk krop op.

Derfor er planen også, at der bliver holdt øje med Gidsel det kommende stykke tid.

Kroppen har reageret rigtig godt på det

Mathias Gidsel om sin pause

Bliver overvåget det næste stykke tid

Han kommer ikke til at gå tilbage på 100 procent endnu.

- Kroppen har reageret rigtig godt på det, og her i GOG bliver vi selvfølgelig ved med at passe lidt på mig. Måske springer jeg en halv træning over for at få styrketrænet lidt. Det er måske lidt mere det, jeg mangler lige nu, end at rende rundt inde på håndboldbanen.

- Det virker, som om det var nok, men vi holder selvfølgelig stadig øje, hvis der skulle komme noget tilbage.

GOG-stjernen fokuserer nu på håndbolden igen. Han kalder beslutningen nødvendig, og nu er han glad for, det ikke længere skal handle om pauser og sygdom.

Det har fyldt meget, og der venter en spændende sæson, inden landsholdsstjernen skifter til Füchse Berlin efter denne sæson.

- Det var bare vigtigt for mig og for GOG at få det her sygdom væk, og det kunne man altså ikke, når man spillede kamp hver tredje dag og blev ved med at belaste kroppen. Nu er sygdommen ude, og vi kører på igen.

De næste to opgør bliver ligeledes mod Mors-Thy. Efter GOG slog dem med 30-24 tirsdag aften i kvalifikationen til EHF-cuppen, venter Mors-Thy 25. september i herreligaen, inden de to hold krydser klinger for tredje gang i streg.

Nemlig returopgøret i kvalifikationen til EHF-cuppen 28. september.