Håndbold

Træner er ked af kommentar: - Dumt og unødvendigt

Aarhus United-træner Heine Eriksen er ked af, at han i et presset øjeblik brugte et udtryk, han aldrig har brugt før.

- Ikke alt det her fine københavnerpis. Er vi enige om det?

Det var ordene fra en tydeligt frustreret Aarhus United-træner Heine Eriksen under en timeout mod Odense Håndbold tirsdag aften.

Han var træt af, at hans spillere brændte for mange chancer, og derfor røg ”fine københavnerpis” ud af thyboens mund. Kommentaren var rettet mod københavnske Stine Holm, hvis hånd de seneste afbrændere kom fra.

Ordene ville han meget gerne undskylde for umiddelbart efter kampen.

- Det var en dum og unødvendig kommentar, som desværre kom i kampens hede. Jeg har selvfølgelig også givet Stine Holm en undskyldning. Jeg kender rigtig mange gode mennesker fra København, og der er supermange dygtige håndboldspillere fra København, som skyder bolden i kassen, siger Heine Eriksen til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Kommentaren er ikke okay, fordi man inddrager folk, som i bund og grund ikke har noget med situationen at gøre. Man skal ikke inddrage befolkningsgrupper, nationaliteter eller sådan nogle ting ind i sportens verden. Og det er jeg selvfølgelig ked af, at jeg gjorde.

Ved du, hvorfor du sagde det?

- Jeg aner ikke det ikke. Jeg har aldrig brugt det udtryk før omkring vores afslutninger. Hun havde lige brændt en tre stykker frit inde over. Jeg var nok lidt frustreret.

Heine Eriksen, der har været træner for Aarhus United siden 2017, har også sagt undskyld til Stine Holm, og ifølge ham griner de af kommentaren.

- Det var en desværre uskyldig spiller, som kom fra København, som lige havde brændt nogle oplagte chancer. Og så kom det ud af mig. Jeg er fra Thy af, så hvis nogle vil sige "stop de der thyboafslutninger", må man godt det, siger han og griner.

Aarhus United tabte 22-31 til de forsvarende mestre fra Odense.