Håndbold

Team Esbjerg buldrer over Popovic og Buducnost i CL

Team Esbjerg havde ingen problemer med Buducnost fra Montenegro og tog to sikre point i Champions League.

Team Esbjerg fik to sikre point i Champions League, da holdet søndag slog Buducnost fra Montenegro med 35-20 på hjemmebane.

Sidste sæsons danske grundspilsvinder har dermed fire point efter tre kampe i puljen, hvor holdet ligger nummer tre af otte mandskaber. Buducnost er sidst og har endnu sit første point til gode.

Buducnost er Champions League-vinder fra 2012 og 2015, men holdet har set bedre tider.

Den tidligere Slagelse- og Viborg-stjerne Bojana Popovic er cheftræner, og hun har sagt farvel til en del profiler denne sommer, hvorfor der også var markant kvalitetsforskel på holdene i dagens opgør i stort set alle spillets facetter.

Esbjerg kom glimrende fra start og kom forholdsvist nemt til scoringerne i kampens indledning, hvor udeholdets forsvar slet ikke fik fat i hjemmeholdets skytter.

Længe førte Esbjerg med fire-fem mål, men frem mod pausen blev afstanden udbygget, og der stod 16-10 på måltavlen efter en meget overbevisende indsats af Jesper Jensens tropper.

Billedet ændrede sig ikke efter pausen. Esbjerg kontrollerede uden problemer kampen og scoringerne faldt fortsat regelmæssigt.

I den anden ende blev Buducnost lukket helt ned i perioder, og dermed voksede føringen også stille og roligt, og det endte med en overlegen sejr, hvor Esbjerg havde overskud til at hvile de spillere, der havde brug for det.

At Jesper Jensen brugte sin bredde afspejles også i Esbjergs topscorerliste for opgøret. Den tyrkiske fløjspiller Beyza Türkoglu lavede seks mål, mens Mette Tranborg og Marit Frafjord scorede fem.

Esbjergs næste kamp i Champions League er 16. oktober, hvor det gælder en udekamp mod ungarske Ferencvaros, der har fem point efter sine første tre kampe.