Håndbold

- Har forberedt det hjemmefra, siger keeper om ti vilde sekunder

Ribe-Esbjerg vandt 26-22 på udebane over Fredericia – blandt andet takket være en stor præstation af målmand Søren Rasmussen.

Ribe-Esbjergs ellers så komfortable føring var ved at smuldre, da en 45-årig målmand viste, hvordan man slukker gnisten i modstanderspillernes øjne.

Med to straffekastredninger på ti sekunder viste Søren Rasmussen klassen og fik et ellers vaklende Ribe-Esbjerg-hold på sikker sejrskurs i Fredericia.

- I situationen tænker jeg på det, jeg har forberedt hjemmefra. Så på den måde er jeg godt klar over, at jeg skal være knivskarp i den situation, siger Søren Rasmussen til TV 2 SPORT.

Vestjyderne havde været ovenpå i stort set hele kampen i den svære udebanearena i Fredericia, da de i slutfasen begyndte at smide bolde væk og afslutte for tidligt og for dårligt. Derfor blev en seksmålsføring pludselig forvandlet til en tremålsføring.

Fredericia øjnede stort comeback

Med fem minutter tilbage af kampen havde først Kasper Young og ti sekunder senere Kristian Stoklund muligheden for at reducere til 22-24, og med en mand i overtal i de næste to minutter lugtede hjemmeholdets spillere blod.

Det blev dog ved lugten takket være en rutineret ræv i Ribe-Esbjerg-målet.

- Jeg havde haft en tur på bænken for lige at cleare hovedet lidt og kommer ind. Jeg er rigtig glad for at komme ind og være skarp, fordi det er egentlig det, der mening med turen på bænken: at få ro til hovedet og så tilbage, siger Søren Rasmussen.

Efter sin dobbeltredning blev Søren Rasmussen ved med at trække gardinerne for inde i målet og tillod kun en enkelt Fredericia-scoring. Søren Rasmussen havde 13 redninger og endte med en redningsprocent på 43.

Ribe-Esbjerg vandt kampen med 26-22.