Håndbold

- Det er simpelthen så trist, siger ekspert om skade til dansk profil

Odenses Helena Elver er blevet ramt af en ny knæskade under genoptræningen fra en korsbåndsskade. Det er endnu uvist, hvor slemt det står til.

Efter et år med genoptræning fra en korsbåndsskade kunne Helena Elver så småt ane lyset og håndboldbanen for enden af tunnelen.

Det betød blandt andet, at drømmen om VM-deltagelse var et realistisk mål at sigte efter. Men et nyt problem i knæet sætter nu de positive forhåbninger på standby.

Indtil videre er det uvist, hvor slem den nye skade er, men ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Lærke Møller er det lige meget hvad et hårdt slag for Elver, der stormede frem på håndboldscenen.

- Det er simpelthen så trist. For hendes udvikling betyder det, at hun kommer til at vente på sit comeback. Det er simpelthen så synd for en spiller, der lige har fået debut på A-landsholdet og stod foran et kæmpe gennembrud i sin karriere – særligt internationalt, siger eksperten.

Arvæv eller korsbånd?

23-årige Helena Elver blev opereret for sin skade i korsbåndet for ti måneder siden, efter hun rev det over under opvarmningen til en EM-testkamp mod Norge.

De nye knæproblemer opstod til en træning i sidste uge, hvor Elver mærkede et vrid i knæet. Omfanget af skaden skal findes under en operation, hun skal igennem om en uges tid.

Her skal lægerne undersøge, om det 'blot' er noget arvæv, der skal fjernes, eller om korsbåndet skal rekonstrueres.

Det skriver Elver på sin Instagram-profil, hvor hun også sætter ord på situationen.

- Jeg var så tæt på mit comeback, men det må vente. Det er fuldstændig uvirkeligt at tænke på, og det føles så uretfærdigt, skriver hun i opslaget, hvor hun også takker de mange mennesker, der har hjulpet og støttet hende gennem den lange skadesperiode.

"Man kan kun tænke negative tanker"

Lærke Møller kan sagtens sætte sig ind i, hvor hårdt det er for Elver, at hun endnu engang bliver slået tilbage af en skade.

- Man er jo fuldstændig nedbrudt, og man kan kun tænke negative tanker i forhold til, hvad der nu er sket og så videre, siger eksperten.

Elver har spillet tre A-landskampe. Københavneren skiftede i 2020 fra Aarhus United til Odense Håndbold.