Ligaklub undrer sig: - Vi får ikke den kredit, vi fortjener

Herning Ikast Håndbold har indledt denne sæson med lyn og torden, men flere i klubben savner kredit for de flotte præstationer.

Fem ligakampe er blevet til fem sejre for HIH i denne sæson, hvilket efterlader klubben på en andenplads i Bambusa Kvindeligaen.

En imponerende bedrift af mandskabet, der i sidste sæson vandt bronze. Klubbens direktør, Daniel Grønhøj, glæder sig også over udviklingen på holdet, men savner mere kredit for resultaterne.

- Der er mange såkaldte eksperter, som snakker om Viborg, Odense og Esbjerg, og jeg synes egentlig, vi flere gange har prøvet at sige, vi også gerne vil vinde. Men der er nogle, der synes, der er hold, der er bedre end os. Jeg synes ikke, vi får den kredit, vi fortjener, siger Daniel Grønhøj til TV 2 SPORT.

Og han er ikke alene om at føle sig en smule forbigået, for klubbens stregspiller Sarah Iversen har også bemærket, at HIH er gået lidt under radaren.

- Jeg synes, vi har leveret gode resultater, og historisk er vi en stor klub. Så det undrer mig lidt, men måske er det meget fint at være underdogs, siger hun til TV 2 SPORT.

Seneste sæsons tredjeplads er langtfra første gang, at HIH har præsteret flot. Siden 2011 har klubben vundet tre danske mesterskaber, ligesom det i perioden også er blevet til flere sølvmedaljer og pokaltitler.

- Vi er ikke den klub, der bliver omtalt mest, og det er ikke fordi eksperterne gør os til de store favoritter.

- Men det er ikke noget, der som sådan påvirker os. Det er bare omverdenen, der ikke har fattet det, siger Sarah Iversen.

Herning Ikast Håndbold avancerede tirsdag til Final 4, da holdet besejrede Silkeborg-Voel 28-26 i en tæt kamp.

Uheldigvis for HIH måtte landsholdsspiller Simone Pedersen undervejs i kampen udgå med en skade. Læs mere om det her.

Ekspert erkender mangel på omtale

Lærke Møller, der er håndboldekspert for TV 2 SPORT, erkender at HIH ikke får samme omtale som de andre tophold i ligaen.

- Hvis man sammenligner dem med sidste sæson, har de ikke fået nok omtale. Sidste år var der mange udsving og skader der betød, at vi ikke snakkede om Herning Ikast på samme niveau som for eksempel Viborg, Odense og Esbjerg.

- I år er truppen bredere, men det tager tid at implementere nye spillere. Jeg synes, grundstammen hos de andre klubber er bedre, men jeg er ikke i tvivl om, at Herning Ikast på dagen sagtens kan matche de hold.

Næste opgave for HIH er på lørdag, hvor Viborg venter i Bambusa Kvindeligaen. Vinder HIH der kan klubben, afhængigt af de andre resultater, overtage førstepladsen i rækken.