Håndbold

Nordsjælland overrasker i Ribe og tager sine første point

Efter en forfærdelig sæsonstart stempler Nordsjælland ind i herrernes håndboldliga med en sejr i Ribe.

Nordsjælland Håndbold var ikke spået mange chancer, da klubben fredag var på besøg hos Ribe-Esbjerg i herrernes liga, men gæsterne overraskede.

Oprykkerne var foran fra start til slut og endte med en overbevisende sejr på 32-25.

Dermed har Nordsjælland hentet sine første point i sæsonen. Inden fredagens møde med Ribe-Esbjerg, havde klubben tabt samtlige fem kampe.

Flere af Nordsjællands spillere bød ind med vigtige scoringer, men Kasper Kisum gik forrest med seks kasser og sluttede opgøret som sit holds topscorer.

I målet holdt Frederik Andersson og Jimmi Andersen højt niveau og var dermed afgørende for nordsjællændernes triumf i Ribe.

Hos Ribe-Esbjerg fik hverken Søren Rasmussen eller Kim Sonne fat i målet, og derfor hjalp det ikke alverden, at bundrutinerede Jonas Larholm scorede fem, mens William Aar scorede seks.

Jeppe Cieslak åbnede målscoringen for Nordsjælland efter godt et minut af kampen, og derfra så gæsterne sig ikke tilbage. Undervejs i første halvleg var føringen helt oppe på fem mål.

Ribe-Esbjerg mødte op med to sejre og selvtillid i bagagen og lod sig da heller ikke slå ud. Nordsjællands føring blev reduceret til to mål inden pausefløjt.

Men Nordsjælland-spillerne holdt fast i momentum, og selv om Ribe-Esbjerg med en solid slutspurt halede ind på gæsterne i slutfasen, kom hjemmeholdet aldrig for alvor tæt på.

Overraskelser var der ingen af, da TTH Holstebro på hjemmebane slog TMS Ringsted med 35-31. Vestjyderne har nu vundet fire ud af seks kampe i sæsonen.

I det midtjyske spillede Skive fH og KIF Kolding uafgjort. Opgøret endte 28-28.