Håndbold

Landsholdsspiller ramt af samme slemme skade igen

Odense-spilleren Helena Elver var tæt på at få comeback efter sin korsbåndsskade. Nu er landsholdsspilleren ramt af en ny korsbåndsskade i samme knæ.

Hun kunne ane et comeback efter den frygtelige korsbåndsskade i venstre knæ.

Odense Håndbold-stjernen Helena Elver har ikke spillet en håndboldkamp siden november 2020, hvor hun pådrog sig en alvorlig skade i forbindelse med Danmarks EM-testkampe.

Nu var hun ved at se lyset for enden af tunnelen, men den 23-årige håndboldstjerne må atter erkende den barske sandhed. Samme knæ er ramt af en korsbåndsskade.

Det står klart efter en operation mandag, skriver Odense Håndbold på sin hjemmeside.

Her lyder det også, at Helena Elver skal i gang med en ny og lang genoptræningsperiode, før hun kan vende tilbage på håndboldbanen.

Det stod allerede klart i sidste uge, at Odense-profilen var blevet skadet igen. Her vidste man dog bare ikke, hvad skadens omfang lød på, forklarede direktøren Lars Peter Hermansen til TV 2 SPORT.

Helena Elver vil formentlig skulle sidde ude i en periode på et sted omkring seks-ti måneder.

VM var den største motivation

23-årige Elver har spillet tre A-landskampe. De to af dem var Golden League-kampene i efteråret 2020, hvor hun spillede sig til en plads i EM-truppen.

Under opvarmningen til en EM-testkamp mod Norge blev hun ramt af den frygtede korsbåndsskade, og udover en bristet EM-drøm kunne hun se frem til en lang pause fra klubhåndbolden i Odense.

I starten af året fortalte hun, at drømmen om at komme til årets VM var den største motivation i kampen for at vende tilbage.

- Dét, der helt klart hjælper mig meget, er, at jeg har et mål om at komme til at spille sådan, at jeg bliver udtaget til VM i december, sagde hun til TV 2 SPORT i februar.

- De dage, som virkelig er hårde, er de dage, hvor jeg bare har lyst til at kaste håndklædet i ringen. Der tænker jeg på, hvad jeg gik glip af i december, og hvad jeg sindssygt gerne vil nå hen til.

Den 23-årige københavner skiftede i 2020 fra Aarhus United til Odense Håndbold.

VM spilles fra 1. til 19. december. Danmark er i indledende gruppe med Sydkorea, Tunesien og Congo.