Unge målmænd presser Toft

Den rutinerede landsholdskeeper Sandra Toft er fortsat blandt de bedste målmænd i verden, men to nye, dygtige målvogtere er på vej.

Med 138 landskampe og et utal af gyldne redninger og øjeblikke har Sandra Toft i flere år været en af de helt store profiler på landsholdet.

Det er hun fortsat, selvom flere gode målmænd står på spring til at udfordre hende på målmandsposten.

Noget, den rutinerede keeper dog langt fra ser som en negativ ting. Tværtimod ser hun det som en positiv udvikling, der kan motivere hende til fortsat at kæmpe hårdt for at blive bedre.

- Vi er stærkt besat nu på keeperpositionen, og jeg synes også, at det i forhold til fremtiden ser væsentligt bedre ud for os end nogle af de lande, der lige nu ser stærkere ud end os.

- Og så kan jeg også godt se, at når de to unge gør det så godt, som de gør, presser det også mig til, at jeg i alle træninger prøver at blive bedre og hele tiden prøver at finde steder, hvor jeg kan optimere, siger Sandra Toft til TV 2 SPORT.

De to øvrige målmænd på landsholdet er Althea Reinhardt (25 år) og Anna O. Kristensen (20 år). Sandra Toft fortæller samtidig, at hun aldrig har set de andre målmænd som konkurrenter men mere som kollegaer.

- Jeg synes, vi er blevet en god trio, og det er skønt med en helt ny, ung én, der er så talentfuld og har så meget gåpåmod. Det smitter af, siger Toft.

"En af verdens bedste"

Den stærke målmandstrio glæder ikke kun målmændene selv.

Også manden bag udtagelsen, landstræner Jesper Jensen, ser både nu og i fremtiden store ting i de danske målmænd.

- De er dygtige alle tre. Vi har Sandra, som stadig, synes jeg, præsterer på ekstremt højt niveau og stadig er en af de bedste målmænd i verden. Og så har vi Althea og Anna, som jeg ikke kan se andet, end at de om syv-otte år er verdens bedste målmandspar, siger Jesper Jensen.

Danmark møder Østrig på hjemmebane i EM-kvalifikationen torsdag. Søndag venter en udekamp mod Færøerne.

Begge kampe vises direkte på TV 2 SPORTs kanaler – se sendeplanen her.