- Det her vil gå over i historien, siger Nyegaard om interview med ligatræner

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard kalder det "meget, meget sjældent", at en cheftræner taler så åbent om sine styrker og svagheder.

En cheftræner, der frivilligt opsiger sit job, er en sjældenhed i professionel sport.

Træneren i Skjern Håndbold, Claus Dalgaard-Hansen, har dog taget en modig beslutning og opsagt sit job fra sommer af.

Det her vil gå over i historien. Det er meget, meget sjældent

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard om interviewet med afgående Skjern-træner

Det meddelte han selv og klubben i slutningen af september, og nu forklarer hovedpersonen selv, hvorfor jobbet ikke var noget for ham. Det gjorde han onsdag aften i optakten til pokalkvartfinalen mellem GOG og Skjern.

- Jeg kan godt føle mig en smule utaknemmelig over at sige nej til noget så fantastisk. Jeg kan godt lide trænergerningen og maskinrummet i dagligdagen, men rampelyset, som jeg sidder i lige nu, føler jeg mig ikke særlig bekvemt i.

- Det handler om at være ærlig over for sig selv. Og det mest ærlige var at fortælle Skjern Håndbold, at jeg gerne ville løses fra min kontrakt her til sommer, selvom den løber til 2023, forklarer Claus Hansen.

Tænder du ikke på at vinde?

- Hmm... Det er et godt spørgsmål. Det gør jeg, men jeg tænder ikke nok på at vinde. Og det kan lyde mærkeligt. En af årsagerne til, at jobbet i længden bliver for hårdt for mig, er, at jeg ikke tanker nok energi på sejrene.

- Når vi eksempelvis vinder nede i Kolding og har otte point efter fem kampe, så tænker jeg, at nu er der ro på til på torsdag. Og når man er indrettet på den måde, så bliver jobbet for hårdt, siger den afgående cheftræner.

'Et historisk interview'

I forbindelse med nyheden tilbage i september om det kommende trænerskifte udtalte bestyrelsesformand Carsten Thygesen, at der var fuld forståelse for Claus Hansens beslutning.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard kalder i optakten til pokalkvartfinalen interviewet for historisk.

- Det her vil gå over i historien. Det er meget, meget sjældent, at vi har et interview med en træner, et menneske, der er så åbent og så ærligt, og viser de svagheder og styrker, han har.

- Et fantastisk interview, og jeg må bare sige fuld respekt til Claus Hansen for at være så ærlig. Jeg tror, han har haft det rigtig, rigtig godt med at komme af med det.

Du kan se hele interviewet med Claus Hansen i videoen øverst i artiklen.

På TV 2 SPORT og TV 2 PLAY kan du onsdag aften fra klokken 20 se med direkte, når GOG og Skjern kæmper om en plads i Final 4.