Træner forsvarer "ydmygende" handling

Var det okay af Niels Agesen at tage timeout med en stor føring og to minutter igen? Det er der uenighed om.

Mors-Thy var oppe med seks mål i herrernes pokalkvartfinale mod Fredericia, da der manglede to minutter.

Pludselig tog Mors-Thy-træner, Niels Agesen, timeout - selvom kampen reelt var afgjort. Han havde en plan.

Jeg synes, det var en lille smule ydmygende for Fredericia

Bent Nyegaard, håndboldekspert på TV 2 SPORT

Agesen ville sende en række af klubbens unge spillere på banen til lidt sjælden spilletid. Men den beslutning faldt ikke i god jord hos Fredericia-træner Jesper Houmark.

- Når man som spiller er bagud med så mange mål, bliver man frustreret. Jeg kan godt forstå, Mors-Thy havde behov for at give de unge en chance, og derfor skiftede han (Agesen, red.) alle mand ud.

- Lige i momentet, kan jeg godt forstå, at mine spillere var frustrerede, lyder kritikken fra Jesper Houmark.

Ufint? Ja. Ydmygende? Nej

Selvom timeouten blev set som en hoverende handling, var det bestemt ikke intentionen. Det forklarer manden, der tog beslutningen - Niels Agesen.

- Intentionen var ikke at ydmyge Fredericia, for vi skal herned igen på lørdag.

- Nogle af de gutter, der stod op på lægterne og heppede for os, har faktisk trænet med. Og tre af dem, vi satte ind til sidst, har trænet med os i lang tid. Her var en mulighed for at sætte dem på banen, siger Mors-Thy-træneren.

Alligevel erkender han, at situationen ikke var helt stueren.

- Det var ufint ja, men absolut ikke ydmygende. Det har i hvert fald ikke været intentionen, og hvis det blev opfattet sådan, beklager jeg, lyder det undskyldende fra den tidligere Nykøbing Falster-træner.

Nyegaard på Fredericias side

I eksempelvis basketball er det alment kendt, at et hold tager timeout med kort tid igen, hvis sejren er sikret. Herefter kommer et hold af reserver på banen. På den måde undgår man unødige skader, og det er ikke uvæsentligt for Mors-Thy, der i denne sæson har været meget hårdt ramt af netop skader.

I håndbold er dog mere sjældent syn at skifte så mange spillere kort før tid. Bent Nyegaard, håndboldekspert på TV 2 SPORT, er derfor også mere på Fredericias hold i sagen.

Var det ufint at tage den timeout?

- Det sagde jeg i hvert fald under kommenteringen. Jeg forstår godt, at de unge skulle have chancen. Men jeg synes, det var en lille smule ydmygende for Fredericia.

Sejren til Mors-Thy sikrede dem en plads i Final 4. Niels Agesens hold vandt højst overraskende den seneste udgave af pokalturneringen, da de slog Aalborg i finalen.

Final 4-stævnet finder sted 26.-27. marts næste år.