Håndbold

Stjernetræf i Gudme, millionunderskud og gulvlæggere

TV 2 SPORTs håndboldredaktion fortæller her om stort og småt, der er set og sket ude i hallerne fra den forgangne uge.

Sikke en uge vi har haft i de danske håndboldhaller. Og for den sags skyld i den ganske harpiksverden – blandt andet med dansk deltagelse i IHF’s pengeprojekt i Saudi Arabien.For det har skabt røre, at de danske mestre fra Aalborg Håndbold deltog i Super Globe-turneringen i Saudi Arabien.

For vi begynder sydpå ved Super Globe-turneringen. Ikke for at dvæle ved diskussionen om at afholde et prestigeprojekt i et land, der kun har marginalt større tradition for håndbold end håndhævelse af menneskerettigheder. Men for at nævne den brogede danske håndbolddeltagelse i denne uge i Saudi Arabien. Vinder Aalborgs danske mestre som forventet lørdagens bronzekamp, får de godt en million kroner med hjem i præmiepenge. Flere moneter er der til de tyske finalister fra Magdeburg, der har danske Saugstrup, Green, Jensen og Damgaard på holdkortet.

Sidst, men ikke mindst, har de to århusianske brødre Martin og Ronnie Vilstrup bidraget for San Fransisco Calheat. Lige de to ville nok have foretrukket en turnering udendørs i det saudiske sand, da de begge er blandt Danmarks fremmeste udi strandhåndbold.

Velbesøgt var denne uges subjektivt set mest seværdige håndboldkamp så sandelig også. Onsdag aften kæmpede GOG og Skjern om en plads i pokalturneringens Final4 – og ’hvilken kamp, vi fik’, som det blev udtrykt i kommentatorboksen ved slutfløjt. Heldigvis kan den nydes (igen) på TV 2 PLAY, for dem der ikke så den LIVE.

Det gjorde blandt andre den tidligere landsholdsspiller Anders Eggert, der har fortid hos begge de to duellerende hold, den norske stjerne Nora Mørk samt ægteparret Pytlick.

I en kamp med mange højdepunkter lærte vi også en mulig ny profil at kende. Nemlig unge Tobias Mygind, der er søn af Peter - dog ikke skuespilleren. Skuespil var der intet af over det åbenhjertige interview, som Skjerns cheftræner, Claus Hansen, gav inden kampen om, hvorfor han til sommer træder tilbage til en talentrolle og ikke mindst ud af rampelyset.

For to af aktørerne i Gudme – nuvel, de fik ikke alverdens spilletid om onsdagen – var der også lidt ekstra arbejde dagen derpå. For til kvindelandskampen, der for øvrigt havde flere klubdirektører, spilleragenter og ligaspillere blandt de mange tilskuere i Forum Horsens, havde Emil La Cour og Emil Madsen lidt at se til efter kampen. Sammen med førstnævntes far hjalp de to GOG-talenter med at tage tv-gulvet af banen og føre det sikkert hjem til Fyn, hvor det hører hjemme. Alt sammen med et smil og også tid til en snak med TV 2 SPORTs udsendte reporter.

Hørt i hallen

'Hørt i hallen' er beretninger og skæve observationer fra de forgangne uger i Danmarks og verdens håndboldhaller.

Alle historier er verificeret af TV 2 SPORTs kilder i håndboldmiljøet.

Har du også hørt eller set noget i hallen, som du synes, vi bør vide? Skriv til os på hoertihallen@tv2.dk 

Nu vi er omkring Horsens, så har det lokale ligahold i denne uge sagt velkommen til serbiske Marija Obradović og farvel til målvogter Frederikke Mono Rasmussen, der kom i overskud.

Overskud er der omvendt intet af økonomisk hos København Håndbold. For ottende sæson i træk har hovedstadsklubben præsenteret et underskud på flere millioner. Denne gang næsten 4,7 millioner kroner, hvilket er en marginal fremgang sammenlignet med sidste år.

Vi runder af, hvor vi begyndte. Med kroner og ører i nordjyske lommer. For Aalborg Håndbold har også udsendt et regnskab, og det er positivt. Et overskud på 2,1 millioner kroner i sidste sæson - på trods af corona. Men netop på grund af corona er der også kommet en del kompensation fra Erhvervsstyrelsen. Det lagt sammen med præmiepengene fra Champions League, hvor Aalborg nåede finalen, har hjulpet overskuddet godt på vej.

Du kan skrive til ’Hørt i Hallen’ på hoertihallen@tv2.dk, hvis du har hørt noget i hallen, som vi bør vide.