- Hun lyste op. Landstræneren skal regne med hende til VM

Størstedelen af de danske spillere får gode karakterer efter storsejren på 39-19 over Færøerne i EM-kvalifikationen.

Man skal vinde de her kampe. Og landsholdet kom i mål uden de store bekymringer.

I første halvleg så vi et koncentreret landshold, der viste, de var meget bedre end Færøerne. Der var meget få tekniske fejl gennem hele kampen, hvor kontraspillet fungerede flot. Det var frigjort. Det var positivt. Det var godt.

Forsvarsspillet var særdeles godt i første halvleg, men niveauet i defensiven faldt efter pausen. Jesper Jensen prøvede lidt forskellige ting af, men færingerne fik simpelthen lov til at lave for mange mål. Sandra Toft faldt i niveau sammen med sit forsvar.

Overordnet set har det danske landshold har haft en kanon uge. Den smalle sejr over Østrig i torsdags var et lille bump på vejen, men søndagens sejr er en sejr, som giver selvtillid. Mange gjorde det rigtig, rigtig godt. Det lover fint frem mod VM.

Færøerne mod Danmark (EM-kval)

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Sandra Toft

  Målvogter

  Hun stod virkelig godt i første halvleg. Der var ingen nemme bolde, der gik ind. Hun stod bag et meget koncenteret dansk forsvar. Hun faldt i niveau i anden halvleg, hvor Danmark lukkede alt for mange mål ind. 5 mål i første halvleg og 14 i anden. Det er for mange, og derfor er karakteren ikke højere. Sandra Toft ville gerne ind og vise, hun er Danmarks nummer et, og det viste hun, at hun er. 

  4
 • Althea Reinhardt

  Målvogter

  Kom ikke på banen. 

  UB
 • Lærke Nolsøe Pedersen

  Venstre fløj / Kampens spiller

  Nolsøe spillede hele første halvleg, og hendes defensiv er god. Hun arbejder virkelig hårdt, og hun løste sine opgaver til ug, kryds og slange. Hun scorede fem mål på fem afslutninger og tog gevaldig revanche fra i torsdags, hvor hun var helt usynligt. Hun satte ikke nogle fødder forkert. Mod en stærkere modstander havde hun fået 6. Det er glædeligt, at hun løfter sig efter kampen mod Østrig i torsdags. Hun lyste op, og landstræneren skal regne med hende til VM.

  5
 • Anne Mette Hansen

  Venstre back

  En solid indsats af Anne Mette Hansen. Hun spillede en rigtig god landskamp. Hun spillede velovervejet og tager de rigtige chancer. Når modstanderne giver hende plads, så angriber hun. Vi fik set hendes løbeskud i dag, hvor hun kom direkte på mål. Det er dejligt at se hende på det her niveau. Jeg ved, hun kan spille sådan her hver eneste gang. 

  5
 • Line Haugsted

  Højre back

  Hun var afbalanceret i dag. Det var sikkert, og der var ingen vilde eller dumme afleveringer. Der var ingen afbrændere med to mål på to skud. Som altid er paradespillet godt, men hun blev lidt udfordret defensivt i anden halvleg, hvor hun stod sammen med nye, defensive konstellationer. Hun kom lidt for bredt til tider, men ellers en udmærket landskamp. 

  4
 • Simone Böhme

  Højre fløj

  Hun fik hele anden halvleg, men hun havde lidt udfordringer i defensiven sammen med Laura Damgaard, og det var måske en af årsagerne til, at færingerne fik mange mål i anden halvleg. Offensivt var hun skarp i sine afslutinger. Det gjorde hun godt. En ganske godkendt landskamp af Böhme. 

  4
 • Kristina Jørgensen

  Venstre back

  Kristina Jørgensen startede inde i den her kamp, og hun fik en helt anden rolle, end hun havde i torsdags. Det bekom hende meget bedre. Hun var lidt shaky i starten med et par brændte chance, men formkurven var opadgående. Rigtig god første halvleg defensivt, hvor hun gled godt ind. Hun udfyldte sin rolle virkelig godt. Det er rart for Jesper Jensen at vide, at Kristina Jørngensen kan udfylde den her rolle i forsvaret. Hun var tilmed skarp i sine afslutninger i anden halvleg. 

  5
 • Laura Damgaard

  Playmaker

  Hun kom ind og fik 20 minutter på højre back efter pausen. Landstræneren ville prøve en højrehåndet på højre back, og når hun fik plads, viste hun, hvorfor hun er med på landsholdet. Hun lavede et par flotte mål og gled godt ind i det danske angrebsspil. Det trækker ned, at hun var udfordret defensivt. Forsvaret blev svækket i anden halvleg, hvor der blev lavet 14 mål mod Danmark.

  4
 • Mia Rej

  Playmaker

  Hun var som altid bundhamrende solid. Hun fik ikke så meget spilletid i dag, men hun udfyldte de roller, hun blev tildelt. Hun fik rollen som højre back i overtalsspillet, og det gjorde hun bare godt. Mia Rej har haft et megahårdt program med mange kampe i Odense, og derfor blev hun helt naturlig sparet. Hun var solid i den tid, hun var på banen.

  4
 • Trine Østergaard

  Højre fløj

  Trine Østergaard spillede første halvleg fra start til slut. Og det gjorde hun fuldstændig fejlfrit, mener jeg. Hun var stærk i de defensive opgaver, og hun kom godt afsted i kontradelen. Hun var scoringssikker offensivt, så det var meget solidt. En god præstation.

  5
 • Louise Burgaard

  Højre back

  Hun var den eneste decideret venstrehåndet højre back i dag. Hun lavede sommertider nogle tossede indspil, men ikke i dag. I dag var det en sikker Burgaard, som gjorde sine holdkammerater gode. Hun trykkede godt på og stod solidt i defensiven. Og det krydrede hun med tre fine scoringer. Ingen tekniske fejl, og hun var koncentreret. 

  5
 • Mie Højlund

  Højre back

  Mie Højlund var i samme båd som Mia Rej, hvad angår spilletiden. Hun startede kampen og gjorde det godt. Hun dikterede og fik spillet til at flyde for Danmark, hvor hun jo er mesteren i mand-mand-spillet. Det var en rigtig fin landskamp af Mie Højlund, selvom hun ikke spillede så meget i dag. 

  4
 • Emma Friis

  Venstre fløj

  Hun spillede anden halvleg, men Friis fik ikke så mange bolde at arbejde med, som hun gjorde i torsdags. Hun havde lidt afbrændere, og skarpheden fra i torsdags var ikke helt til stede i dag. To afbrændere på tre skud. Hun skulle have været skarpere.

  Jeg kunne også godt tænke mig, at hun stiller sig et skridt længere frem,  når hun dækker op. Hun er ikke stor, og det vil gøre, at hun ikke bliver tromlet, når der kommer en spiller mellem backen og fløjen.

  3
 • Rikke Iversen

  Streg

  Rikke Iversen startede jo rigtig godt i det danske midterforsvar. Når hun ikke står alene, er hun god. Kommer der for meget plads omkring hende, har hun lidt problemer, men når der er god støtte på begge sider, er der ikke mange i verden, der kommer forbi hende. Hun har udviklet sig kolossalt offensivt og i sine afslutninger. Hun var sikker på sine tre scoringer i dag. 

  4
 • Maria Lykkegaard

  Streg

  Hun kom ind, men kom lidt rundt omkring defensivt på backpositionerne. Hun var ind i mellem også udfordret i forhold til de hurtige spillere og tabte et par dueller. Hun havde en stor afbrænder i første halvleg, men fik så scoret i anden halvleg. Det er ikke sådan, at jeg vil sige, hun har spillet sig på VM-holdet efter den her kamp. 

  3
 • Jesper Jensen

  Landstræner

  Han havde indstillet sit hold godt, og det kræver noget i sådan en kamp her. Forsvaret stod godt og kontrafasen var afbalanceret. Jeg tror, han var rigtig godt tilfreds med det, han så. Han fik tilmed prøvet lidt forskelligt af angrebsmæssigt, hvor Rej og Højlund ikke spillede så meget. Han fik vist, at Laura Damgaard også kan fungere på højre back i offensiven. Defensivt var landsholdet lidt udfordret med for mange udskiftninger efter pausen. 

  4