Håndbold

Eksperter enige: Disse danskere skal med til VM

TV 2 SPORTs håndboldeksperter Bent Nyegaard og Lærke Møller er enige om, hvilke 16 spillere der skal repræsentere Danmark ved VM i Spanien i december.

Landstræner Jesper Jensen står over for en svær beslutning. Lige om hjørnet venter VM-slutrunden, og derfor er det ved at være tid til, at han og resten af landsholdsstaben skal udpege den danske trup.

I forbindelse med den netop overståede landsholdslejr havde landstræneren 18 spillere med, men jævnfør IHF-reglementet må der kun udtages 16 spillere til VM. TV 2 SPORTs håndboldeksperter Bent Nyegaard og Lærke Møller blev begge to bedt om at give hver deres bud på den danske VM-trup.

Og skæbnen ville simpelthen, at de fandt frem til den nøjagtig samme 16-mandstrup.

Eksperternes bud på VM-truppen:

  • Målvogtere: Sandra Toft og Althea Reinhardt
  • Fløje: Lærke Nolsøe, Trine Østergaard og Simone Böhme
  • Stregspillere: Kathrine Heindahl, Rikke Iversen og Ida-Marie Dahl
  • Bagspillere: Line Haugsted, Anne Mette Hansen, Mia Rej, Mie Højlund, Mette Tranborg, Louise Burgaard, Kristina Jørgensen og Simone Petersen

Det betyder, at Maria Lykkegaard, Laura Damgaard, Anna Kristensen og Emma Friis glider ud af den trup, der netop var udtaget til de to EM-kvalifikationskampe mod Østrig og Færøerne.

De to førstnævnte blev dog først efterudtaget til fordel for netop Ida-Marie Dahl og Simone Petersen, som begge to blev ramt af småskader.

Eksperternes overvejelser

Lærke Møller fortæller, at der var ét sted, hvor det var rigtig svært at finde frem til den endelige beslutning.

- Målvogterne giver sig selv, for der er stadig et stykke vej for Anna Kristensen. Jeg har valgt kun at tage en enkelt venstre fløj med i Lærke Nolsøe, men jeg må være ærlig at sige, at det er hos fløjene, jeg har haft det svært i forhold til de her 16 spillere. Emma Friis fortjener en plads, men det hele skal gå op. Sidste slutrunde viste, at man kan bruge Kristina Jørgensen på venstre fløj. Eller måske en stregspiller.

- Bagspillerne giver for det meste sig selv. Jeg har dog taget Simone Petersen med i år frem for Laura Damgaard, fordi Petersen har spillet en fantastisk sæson i Herning-Ikast. Det er ærgerligt, hun døjer lidt med knæet lige nu, for de her to EM-kvalkampe havde flyttet hende endnu tættere på landsholdet.

Bent Nyegaard er i samme båd som Lærke Møller. Den store, svære beslutning var på fløjpositionerne, men han endte også med at gå med Lærke Nolsøe.

- Emma Friis er lige nu den bedste venstre fløj i den danske liga, men jeg går stadig med Lærke Nolsøe. Nolsøe har haft svært ved at komme rigtig i gang i Viborg, men hun har erfaring og speed. Og hun har helt styr på forsvarsdelen.

Bent Nyegaard fortæller også, at han har valgt Simon Petersen frem for Laura Damgaard. Petersen besidder efter Nyegaards udsagn "ekstraordinære kompetencer i det strategiske spil."

Af nævneværdige, forbigået spillere er også Sarah Iversen, der har repræsenteret det danske A-landshold 52 gange. Hun har for nyligt født, men er vendt stærkt tilbage på håndboldbanen.

Der mangler dog stadig noget, inden hun kan kalde sig landsholdsspiller igen, mener Bent Nyegaard.

- Sarah Iversen er ikke der, hvor den står på VM endnu.

Et svært puslespil

Landstræneren medgiver, at det ikke er en nem opgave at udpege de 16 spillere. Der er således mange ting, der skal hænge sammen og mange ting, der skal gå op i en højere enhed.

- Vi er ret tæt på at vide, hvad vi gerne vil. Men der er en halvanden måned til, så der kan ske rigtig mange ting.

- Falder der én brik fra, kan det være, vi er nødt til at pille to andre ud for at få tre andre ind, så puslespillet bliver så flot som muligt, siger Jesper Jensen til TV 2 SPORT efter sejren over Færøerne.

VM i Spanien afvikles fra den 2. december til den 19. december.