Håndbold

Landsholdet til EM-testkampe uden Hansen og Landin

Et hårdt kampprogram får landstræneren til at spare flere stjernespillere.

I starten af november indleder Danmarks herrelandshold forberedelserne til EM i januar, men det bliver uden en række store navne på holdkortet.

Mikkel Hansen, anfører Niklas Landin, Mads Mensah og Lasse Svan er således ikke en del af truppen til Golden League-stævnet fra 4. til 7. november i Norge.

Landstræner Nikolaj Jacobsen fortæller, at der er tale om en pause til spillerne, som er i gang med et voldsomt kampprogram med deres klubber.

- Det har været et ekstremt år for mange. Med et sammenpresset program, corona, to slutrunder (VM og OL, red.) og snart en tredje, så kan man sige sig selv, at der er nogen, der er nødt til lige at cleare hovederne lidt og finde noget overskud igen, siger Jacobsen til TV 2 SPORT.

- Og så er det selvfølgelig også - selvom jeg siger det lidt for sjov - lidt aldersbetinget. Det er klart, at det er lidt nemmere, hvis man er 22 til 25, end hvis man er 30 eller ældre.

- Det er en beslutning, jeg har truffet om at give dem en pause, og så er de klar igen, når vi mødes næste gang.

Lauge tilbage efter skade

Landstræneren kan til gengæld glæde sig over, at stjernespilleren Rasmus Lauge er blevet sin alvorlige korsbåndsskade kvit, hvorfor han er tilbage på landsholdet.

- Rasmus er næsten lige kommet tilbage, og det glæder vi os over. Han har ikke været med i lang tid på grund af skader, så vi ser frem til at få ham med ind og få ham med i rytmen på landsholdet igen.

- Og så er jeg sikker på, at når vi om to måneder skal samles igen, så er Rasmus også længere fremme. Så lang tid har han ikke spillet endnu.

Lauge fik comeback for storklubben Veszprém for knap en måned siden.

Truppen

Målvogtere: Kevin Møller (Flensburg-Handewitt), Jannick Green (Magdeburg) og Emil Nielsen (Nantes)

Fløjspillere: Magnus Landin (Kiel), Emil Jakobsen (Flensburg-Handewitt), Johan Hansen (Hannover-Burgdorf) og Patrick Wiesmach (Leipzig)

Stregspillere: Simon Hald (Flensburg-Handewitt), Magnus Saugstrup, (Magdeburg) og René Antonsen (Aalborg)

Bagspillere: Jacob Holm og Lasse Andersson (Füchse Berlin), Rasmus Lauge (Veszprém), Michael Damgaard (Magdeburg), Niclas Kirkeløkke (Rhein-Neckar Löwen), Aaron Mensing (Flensburg-Handewitt), Simon Pytlick og Mathias Gidsel (GOG) og Jacob Lassen (Bjerringbro-Silkeborg)

Kampprogram

  • 4. november kl. 18.15 Norge-Danmark (vises på TV 2 SPORT)
  • 6. november kl. 14.15 Frankrig-Danmark (vises på TV 2)
  • 7. november kl. 14.15 Holland-Danmark (vises på TV 2)