Thomas Mogensen indstiller karrieren

Den tidligere landsholdsspiller Thomas Mogensen stopper på topplan, når denne sæson er spillet til ende.

Thomas Mogensen har håndboldfremtiden på plads – men for første gang er det ikke som spiller.

Den tidligere landsholdsprofil indstiller sin aktive karriere efter denne sæson, hvor han træder ind i en ny rolle i SønderjyskE. Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.

– Det startede som en drøm og endte som en livsstil. Jeg er stolt af rejsen, og den blev både længere og vildere, end den lille dreng fra Odder havde turde drømme om. Havde man bedt mig om at skrive mit eget eventyr for 20 år siden, havde det ikke engang indeholdt alt det, som det virkelige liv tilbød mig, siger 38-årige Thomas Mogensen.

Når Mogensens sidste spillerkontrakt udløber, fortsætter han samarbejdet med SønderjyskE.

Fra 2022 til 2024 skal han være sportsmanager, hvor han kommer til at arbejde med flere forskellige ting. Det fortæller klubbens sportsdirektør, Simon Hajdu Lindhardt.

- I rollen som sportsmanager får han flere forskellige opgaver, som vil omhandle både sportschef-, sponsor- og spillerområdet, og han skal være med til at finde de sidste marginaler, hvor vi kan flytte SønderjyskE yderligere som klub.

- Vi får en dedikeret medarbejder, der har de helt rette værdier, og han har en erfaring fra andre klubber, der kan være med til at styrke os på og uden for banen. Jeg ser meget frem til at arbejde tæt sammen med ham, siger Simon Hajdu Lindhardt.

En storslået karriere

Thomas Mogensen er i øjeblikket skadet, men efter planen er han klar igen i starten af 2022, hvor han kommer til at sætte punktum for en storslået karriere på topplan.

Mogensen er noteret for 106 landskampe, der spreder sig over både VM, EM og OL. I rødt og hvidt er de resultatmæssige højdepunkter VM-sølv i 2011 og EM-guld i 2012.

På klubplan har Mogensen spillet i Odder, Viborg, GOG, Flensburg-Handewitt, Skjern og SønderjyskE. Han har blandt andet været med til at vinde både det danske og det tyske mesterskab, ligesom han kan kalde sig for vinder af Cup Winners Cup og ikke mindst Champions League.