Håndbold

Corona har fået tag i HIH-truppen

Mindst 32 personer er blevet smittet med coronavirus, efter de har spillet eller set Norges landskamp mod Slovenien 7. oktober.

Det er ikke altid positivt, når ens spillere drager hjem for at spille landskamp.

Det må de i øjeblikket sande i Herning-Ikast Håndbold, der måtte undvære Vilde Johansen i den seneste kamp mod Odense. Hun blev smittet med coronavirus, da hun var samlet med det norske landshold tidligere i oktober – og nu er endnu en landsholdsspiller smittet.

Ingvild Bakkerud kommer således ikke til at spille mod København Håndbold mandag aften, oplyser HIH på sin hjemmeside. Bakkerud var med i opgøret mod Odense, som HIH tabte 30-24.

- Vores optakt til kampen har været haltende. Vi har haft en kollektiv træning siden Odense-kampen, så vi får brug for sammenhold i København mandag aften, udtaler træner Kasper Christensen inden mandagens ligakamp.

Med den positive coronatest træder Ingvild Bakkerud ind i et efterhånden stort selskab af personer, der er smittet efter at have spillet eller set Norges landskamp mod Slovenien 7. oktober. Ifølge VG er mindst 32 personer konstateret smittet – herunder også præsidenten for det norske håndboldforbund.

Norge – Slovenien

  • 1526 tilskuere så kampen i Nadderud Arena
  • Mindst 32 personer er smittet med coronavirus
  • Mindst 10 har tilknytning til det norske landshold

- Jeg ved jo ikke med sikkerhed, om jeg blev smittet til kampen, men det er jo ikke usandsynligt, siger Kåre Geir Lio til VG.

Det er heller ikke sikkert, om Bakkerud blev smittet ved selve kampen eller bagefter. HIH skriver, at ”Ingvild Bakkerud er blevet smittet op til kampen, og derfor heller ikke er med.”

Kampen mellem København Håndbold og Herning Ikast spilles mandag klokken 20. Opgøret vises direkte på TV 2 SPORT – se hele sendeplanen her.