Håndbold

Store roser til Anne Mette Hansen

Søndag var Anne Mette Hansen i Danmark, da Győr mødte Odense Håndbold i Champions League, og her fik hun store roser.

- Jeg synes, det er okay.

Sådan lyder det fra Anne Mette Hansen, efter TV 2 SPORT søndag spurgte ind til danskerens rolle som anfører i den ungarske storklub Győr.

Hun er god til at være direkte, når det presser på

Stine Bredal Oftedal

Og mens danskeren forholder sig relativt ydmygt til den nye rolle, er flere omkring hende noget mere positive. Blandt andet hendes træner i Győr, Ambros Martin.

- Vi værdsætter virkelig, at hun er vores kaptajn, siger han til TV 2 SPORT.

- Hun er altid glad og bidrager med entusiasme. Det lykkes hun med at overføre til de andre. Hun er glad og seriøs på samme tid, og hun er virkelig professionel.

- Hun vil forbedre sig hver dag, og det kan de unge spejle sig i. Hun er en stille leder. Ikke kun på banen, men også i omklædningsrummet.

Roses af holdkammerat

Norske Stine Oftedal bifalder også, at Anne Mette Hansen er ny anfører i Győr, og hun har kun pæne ting at sige om danskeren.

- Anne Mette hun er en, der går forrest. Jeg er meget tilfreds med, at hun er blevet vores anfører, siger hun til TV 2 SPORT efter kampen.

- Hun er god til at være direkte, når det presser på. Hun har spillet i klubben i nogle år og er inde i tingene, så det er rigtig fedt.

Stine Oftedal scorede fire gange i kampen, der endte med en 31-26 sejr til Győr. Dermed har Győr vundet alle de første fire gruppekampe, mens Odense Håndbold har to sejre i fire kampe i dette års Champions League.

Ekspert er fortrøstningsfuld

Anførerrollen i Győr er stadigvæk relativ ny, og da TV 2 SPORTs håndboldekspert Lærke Møller tilbage i september reagerede på nyheden, var det med stor begejstring.

- Hun har jo nogle lederegenskaber – det har vi set på det danske landshold. Men det er da et kæmpe cadeau og et skulderklap til Anne-Mette Hansen at blive udnævnt til anfører nede i Győr blandt så mange store navne.

- Det viser også bare, at der er noget potentiale og lederegenskaber. Hun skal bare gribe chancen og vise, at hun er klar til at tage endnu mere ansvar, sagde Lærke Møller.

Anne Mette Hansen har spillet for Győr siden 2017, og anføreren har kontrakt med klubben frem til 2023.