Kys til et halbal, slut med 'lorte'-sager og corona-fri

TV 2 SPORTs håndboldredaktion fortæller om stort og småt fra den forgangne uge i håndboldverdenen.

Mens vi stadig venter på, at Sander Sagosen selv siger højt: "Ja, jeg skal spille for Kolstad", spreder rygtet sig fra mund til mund og medie til medie.

Senest er det anerkendte Handball-Planet, der nu ogsĂĄ mener at vide, at en aftale mellem norsk hĂĄndbolds superstjerne og landets nye store hĂĄndboldprojekt er pĂĄ plads fra 2023, hvor Sagosen er fri af sine forpligtelser i THW Kiel.

Modsat tilsyneladende mange andre ved vi her på 'Hørt i Hallen' ikke noget med sikkerhed om Sagosen, men rygterne hører vi selvfølgelig også - også om de bunkevis af oliepenge, som nordmændene skulle være klar til at kaste efter drømmen om at vinde Champions League. Kolstad vil være med i den absolutte top i europæisk håndbold - også økonomisk - og det er et godt bud, at Sander Sagosen vil kunne lægge endnu mere oveni sin i forvejen (formoder vi) ret høje Kiel-løn, hvis han slutter sig til det storstilede projekt.

Rygter om konkrete (vilde) beløb i løn til Sagosen florerer der da også ude i hallerne, men vores erfaring er, at info om lønninger - og transfersummer for den slags skyld - er, som når teenagere skal fortælle, hvor mange de har kysset med til et halbal. Mange vil rigtig gerne tale tallet op, og nogle få vil helst tone det ned - så de rigtige tal er der stort set ingen, der reelt kender.

Hørt i Hallen

'Hørt i hallen' er beretninger og skæve observationer fra de forgangne uger i Danmarks og verdens hĂĄndboldhaller.

Alle historier er verificeret af TV 2 SPORTs kilder i håndboldmiljøet.

Har du ogsĂĄ hørt eller set noget i hallen, som du synes, vi bør vide? Skriv til os pĂĄ hoertihallen@tv2.dk 

Apropos mange penge, så er de danske klubber og DHF blevet enige om at bruge en lille halv million på at få jura-eksperter til at nærlæse DHF's love, ligareglement og andre lovtekster og rette dem til, så de bliver lige så umulige at skyde igennem som Niklas Landin i en VM-finale. Det skal nemlig være slut med 'lorte'-sager om fortolkning af reglerne, lyder ambitionen. Måske sporten ligefrem kan slippe af med sit hadede hashtag #KuniHåndbold?

Slippe af med den trælse corona ser det ud til, at de er kommet i Herning-Ikast, der umiddelbart var den danske klub, der blev hårdest ramt af udbruddet i den norske landsholdslejr. Vilde Johansen og Ingvild Bakkerud er begge tilbage på træningsbanen og COVID-frie, så sygdomsudbruddet ser - 7-9-13 - ud til at være stoppet for nu.

Stoppe har Allan Damgaard til gengæld ingen planer om. Månedens spiller i september har lige forlænget sin kontrakt med endnu en sæson, så han spiller mindst til sommeren 2023 - og TTH-profilen skal nu også til at være sælger i klubbens administration som forberedelse til den dag om lang tid, hvor det kommer til at gøre for ondt at bukke sig ned og binde håndboldskoene.

Der går til gengæld ikke længe, inden der er VM i kvindehåndbold i december - og det ser ud til, at det internationale håndboldforbund (IHF) har lyttet til den kritik, der ramte det europæiske håndboldforbund EHF sidste år, da EHF valgte kun at udtage kvindelige dommerpar til EM.

Til VM er kønnene mere blandede - og tillykke til danske Line Hesseldal og Karina Christiansen, der igen er ét af syv kvindepar, der skal med til Spanien i julemåneden.

Du kan skrive til ’Hørt i hallen’ på hoertihallen@tv2.dk, hvis du har hørt noget i hallen, som vi bør vide.

Den kommende uges kampe

HTH Herreligaen

Fredag 22/10:

  • Nordsjælland-Fredericia

Lørdag 23/10:

Mandag 25/10:

Tirsdag 26/10:

Torsdag 28/10:

  • Ribe-Esbjerg - Skanderborg Aarhus
  • TTH Holstebro - Lemvig/Thyborøn

Bambusa Kvindeligaen:

Fredag 22/10:

  • Silkeborg/Voel - Aarhus United

Lørdag 23/10:

  • Ajax København - Skanderborg

Søndag 24/10:

  • Holstebro HĂĄndbold - Horsens HĂĄndbold Elite

Onsdag 27/10: