Håndbold

Aalborg-toget har forladt perronen

TV 2 SPORTs håndboldredaktion bringer hver mandag en klumme om de seneste begivenheder.

”Nåh, men de vandt vel”.

Er det efterhånden ikke den tanke, man pr. automatik får, når Aalborg Håndbold har spillet, og man lige skal tjekke deres resultat på telefonen?

Den ramte mig senest onsdag aften. Og jo, Aalborg havde vundet igen. Ikke over et bundhold i den danske liga, men med 33-29 over Vardar Skopje i Champions League. Altså dem, der vandt mesterligaen for to år siden.

Fem runder inde i Champions League står der Vardar, Kiel, Szeged og Montpellier under førende Aalborg i tabellen.

Finale var ikke et lykketræf

Dermed skulle det være slået fast, at Aalborgs sensationelle finaleplads i Final4 tidligere på året ikke var et lykketræf. Som de musikere eller bands, der med ét enkelt hit har verden for deres fødder - for derefter at forsvinde i glemslen. Aalborg Håndbold er alt andet end en døgnflue i den internationale håndboldtop. Det kan man ikke anerkende nok.

Da nordjyderne i februar annoncerede ansættelsen af Mikkel Hansen fra sommeren 2022, blev begejstringen fulgt af bekymring på den danske ligas vegne. Var Aalborg ved at lave en version af AG København, der i 2010 dukkede op ud af ingenting og forsvandt to senere år efter at have maltrakteret alt og alle i dansk håndbold?

Her otte måneder før verdens bedste pandebånd lander på nordjysk parket, står det klart, at Aalborg allerede har distanceret konkurrenterne.

Der er reelt tre klubber, der har økonomi og volumen til at tildeles en lille chance for at slå Aalborg på den lange bane. GOG, TTH Holstebro og Bjerringbro-Silkeborg.

Lad os lige affotografere dem i Europa:

GOG er fint videre i Europa League – laget under Champions League. Dog efter kvaler mod slovenske Celje på vejen dertil.

TTH røg ud til Sporting Lissabon i kvalifikationen til Europa League.

BSH sagde farvel efter nederlag til Nexe fra Kroatien.

Imens har Aalborg som nævnt lagt sig i spidsen af Champions League.

Pointen er, at toget allerede er kørt fra Aalborg Banegård. Kun masser af harpiks gør, at lige GOG akkurat kan holde fast i den bagerste vogn. TTH og BSH står og venter på et forsinket regionaltog.

UGENS NOTABENE

Imens vi hylder Aalborg Håndbold for deres march ude i Europa, så har også Team Esbjerg og Odense fået rigtigt godt fat internationalt. Begge vandt i weekenden og placerer sig på nydelige tredjepladser i deres Champions League-grupper.

Især glædes jeg over Odense Håndbold. Der er åbenlyst kommet bund i træner Ulrik Kirkelys mandskab.

Bund synes der ikke at være nogen af i Holstebro Håndbold. Kvindeholdet, der sidste år blev skilt ud fra drengevennerne i TTH Holstebro og stort set har tabt alt siden. Senest med ti mål til Horsens.

Hvad værre er, så lader det til, at ingen gider dem. Da mægtige Team Esbjerg med masser af profiler var i Holstebro midt i september, sad der ynkelige 173 tilskuere på lægterne. I går så 223 mennesker på mod Horsens.

Det har væltet med klassespillere, talenter, resultater og vidunderlige historier med kvindehåndbold i Holstebro. Jeg nævner lige Kristina Kristiansen, Sandra Toft, Nycke Groot og Lærke Møller. Der går nok en rum tid, før vi ser sådanne navne på de kanter igen.

Lad os slutte håndboldugen med Lasse Svan. I torsdags scorede han sit mål nummer 2375 for Flensburg. Dermed passerede han manden, der har pladsen foran hallen opkaldt efter sig: Lars Christiansen.

Det er vel at mærke scoringer i åbent spil, vi her taler om. Straffekast er ikke talt med. Dem har Svan lavet 20 af i sin Flensborg-tid. Christiansen gjorde det rigtige 1623 gange fra syvmeter-stregen. 1623! Det er jo mere vanvittigt end prisen på Ritter Sport ved grænsen. Og man bliver glad ved begge dele.

Til sommer stopper denne sublime personage, Lasse Svan, sin karriere… da TV 2’s IT-afdeling siger, at tastaturet ikke tåler vand, stopper vi her.