Håndbold

Storsejr var tiltrængt, men ekspert løfter pegefingeren

KIF Kolding hentede en tiltrængt sejr på 35-28 mod Ribe-Esbjerg i mandagens ligakamp.

Seks kampe uden sejr er lang tid. Rigtig lang tid. Men desværre for KIF Kolding var det realiteten indtil mandag aften.

Her brød de den ærgerlige stime med en sejr på 35-28 mod Ribe-Esbjerg, hvilket naturligvis var en stor forløsning for KIF-mandskabet.

- Vi har virkelig savnet den her følelse. Det var en følelse, som vi forløste sammen i omklædningsrummet, og det var virkelig dejligt. Vi synes selv, vi har trænet hårdt og godt, og nu fik vi endelig den sejr, som vi har trængt til. For det skal vi ikke lægge skjul på, at vi har gjort, siger KIFs Alexander Morsten til TV 2 SPORT.

Han følges op af holdkammeraten Peter Balling, der på trods af en længere sejrstørke, ikke havde glemt, hvordan en vunden kamp skal fejres.

Kunne du huske, hvordan det var at synge jubelsangen?

- Jeg skulle lige tænke mig om en ekstra gang… Ej, selvfølgelig kan man det. Det er dejligt endelig at kunne få lov at synge den igen. Det har vi ventet lidt på. I dag tager vi bare fra og kæmper, og vores første halvleg var bare outstanding, siger Peter Balling.

Og han har helt ret. KIF spillede en fornem første halvleg, hvor de for alvor fik gang i angrebsspillet. Derfor kunne de også gå til pause med en overbevisende føring på 20-12.

Der er stadig tryk på

I anden halvleg kom Ribe-Esbjerg bedre med, men KIFs solide føring fra første halvleg betød, at der aldrig var reel spænding om resultatet til sidst.

Derfor modtager hjemmeholdet fra KIF også rosende ord fra TV 2 SPORTs håndboldekspert Daniel Svensson for mandagens præstation.

Han understreger dog samtidig, at der skal mere end blot én god kamp til, før de for alvor kan regnes som værende ude af bundstriden.

- Jeg streger dem ikke fra listen over hold, der skal oppe sig lidt for at holde fast. Jeg er sikker på, at de også i KIF tænker, at det her ikke skal være en enlig svale. Det skal de blive ved med at præstere hen over de kommende kampe, for der er stadig tryk på, og de skal oppe deres spil generelt. Men der er i hvert fald lagt en base i dag, siger Svensson.

KIF Kolding ligger nummer 13 i ligaen efter 8 kampe. Et enkelt point foran dem ligger Ribe-Esbjerg på 11.-pladsen.