Håndbold

Flyttemand Pytlick, danseværtinde og mareridtet Morten Jensen

TV 2 SPORTs håndboldredaktion fortæller om stort og småt, der er set og sket ude i hallerne.

Paneret fisk og pomfritter eller sportscola og Skive. Nogle ting hænger bare sammen som harpiks klistret til en håndbold - indtil IHF vil gøre boldene selvklæbende, men den tager vi en anden gang.

For sporten i hallerne er det ikke kun stadset, der bliver til rav, som hører sig til. Det gør i sandhed også dem, der er til stede for at se på. Tilskuerne. Og dem har der været en del af i den forgangne uge i de danske haller.

Gamle GOG-venner havde taget turen fra Tyskland, da fynboerne lørdag gæstede SønderjyskE. Blandt andre Lasse Møller og Emil Jakobsen fra Flensborg og Frederik Bo Andersen fra Hamborg var på plads i Sønderborg, da gæsterne fra Gudme fortsatte sejrsrækken. Et skue, som også landsholdslegenden Lars Christiansen var vidne til i sin barndomsby.

En, der først nu for alvor flyver fra hjemegnen, afgjorde i sidste ende føromtalte kamp. Lige foran sin far på modstandernes trænerbænk scorede Simon Pytlick til 32-31 for GOG. Det sikrede ikke blot sejren, men også en middag med familien betalt af far Jan Pytlick, der desuden skal agere flyttemand for sønnike, som er afsted med landsholdet i samme uge, hvor han overtager sin nye lejlighed.

Der er også nok at se til for Vild med Dans-værtinden Sarah Grünewald. For det er ikke længere kun til fredagens tv-underholdning, at hun overværer piruetter på parketgulv. Når København Håndbold spiller på hjemmebane, er hun ofte til stede i kraft af at være trøjesponsor for hovedstadsholdet.

For sammen med herrehåndboldstjernen Hans Lindberg producerer Sarah Grünewald bæredygtigt sportstøj. Affaldsplastik fra havet bliver genanvendt til de sort-hvide spillertrøjer, som københavnerne bærer i kamp.

Til kampen i mandags i Kolding var der ikke blot to, men stort set hele den danske dommerelite til stede. Efter at have deltaget i et af de årlige dommerseminarer blev både observatører og dommere til kampen mellem Kolding og Ribe-Esbjerg. Måske de også kunne notere sig én ting eller to af de kollegaer, der var på banen. Morten Lethan Albrechtsen og Mik Trustrup blev i hvert fald i sidste sæson kåret som ’Årets Dommerpar’.

Hørt i Hallen

'Hørt i hallen' er beretninger og skæve observationer fra de forgangne uger i Danmarks og verdens håndboldhaller.

Alle historier er verificeret af TV 2 SPORTs kilder i håndboldmiljøet.

Har du også hørt eller set noget i hallen, som du synes, vi bør vide? Skriv til os på hoertihallen@tv2.dk 

To, der flere gange har diskuteret med diverse dommere, er Thomas Klitgaard og Søren Tau. For omkring et halvt årti siden når ærkerivalopgøret mellem Skjern og Holstebro gik hårdest for sig, gik de to stregkombattanterne i den grad til den. Og til hinanden. I dag er det mere roligt, når de mødes.

Som de gjorde i tirsdags, da Skjern Håndbold og sportschef Thomas Klitgaard gæstede Skive fH, der har Søren Tau som stregspiller. Efter kampen, som udeholdet vandt snævert, tog de to tidligere duellanter sig en snak på halgulvet. Måske over den signatursodavand fra Skive, som vi indledte denne tekst med. Sådan en bliver man tit budt på som gæst på disse kanter. Og tak for det.

Vi slutter denne uges indtryk fra hallerne med en træls tradition for TTH Holstebro. I hvert fald når Morten Hempel Jensen er på besøg. Den 23.oktober har bagspilleren to år i træk scoret direkte på frikast mod vestjyderne. Sidste år sikrede han et point efter tid for Ringsted, og i denne sæson øgede han pauseføringen for Skanderborg Aarhus inden pausen mod Holstebro. Se de to frikastscoringer i videoen herunder.

Du kan skrive til ’Hørt i hallen’ på hoertihallen@tv2.dk, hvis du har hørt noget i hallen, som vi bør vide.

Den 23. oktober har de seneste to år været dagen, hvor Morten Jensen har scoret direkte på frikast mod TTH Holstebro. Video: David Schiøler

Den kommende uges kampe:

Bambusa Kvindeligaen:

Fredag 29/10:

  • Ringkøbing Håndbold – Skanderborg Håndbold
  • Herning-Ikast Håndbold – Holstebro Håndbold

Tirsdag 2/11:

Onsdag 3/11:

  • Holstebro Håndbold – Randers HK
  • Tem Esbjerg – Horsens Håndbold Elite
  • Silkeborg-Voel KFUM – Herning-Ikast Håndbold
  • Skanderborg Håndbold – Aarhus United
  • Odense Håndbold – Viborg HK (Direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra 20.00)

HTH Herreligaen

Fredag 29/10:

  • Fredericia HK – TMS Ringsted

Lørdag 30/10:

Golden League – herrer:

Torsdag 4/11: