Håndbold

Tyske klubber begræder stjerneflugt

Tre norske stjerner forlader deres tyske klubber i løbet af de næste sæsoner. Det ærgrer klubberne sig over.

I løbet af ganske få minutter bragte tre tyske Bundesligaklubber en stort set enslydende nyhed fredag formiddag:

En norsk profil er på vej væk.

Både i Kiel, Flensburg og Magdeburg ærgrer de sig over, at Sander Sagosen, Magnus Rød og Magnus Gullerud ønsker at fortsætte karrieren et andet sted – efter alt at dømme på samme hold i norske Kolstad, der ventes at præsentere en gigantisk håndboldsatsning i løbet af weekenden.

Ifølge norske NRK har Kolstad indkaldt til pressemøde på søndag. Det skete stort set samtidig med, at de nævnte Bundesligaklubber begræd stjerneflugten:

THW Kiel: Sagosen forlader klubben og Bundesligaen ved kontraktudløb i sommeren 2023

- Vi accepterer selvfølgelig beslutningen, selvom samarbejdet med Sander var langsigtet, og alt faktisk fungerede: Atmosfæren på og omkring holdet, vores plan for fremtiden og de økonomiske aspekter. Men til sidst var der et argument, vi ikke kunne leve op til, udtaler direktør Viktor Szilagyi, efter klubben har slået fast, at Sagosen forlader ”den stærkeste liga i verden.”

Flensburg-Handewitt: Magnus Rød stopper i klubben ved kontraktudløb i sommeren 2023

- Vi ville virkelig gerne beholde Magnus i Flensburg, og vi har prøvet alt, hvad vi kunne, for at overbevise ham om en fælles fremtid. Vi har givet ham vores bedste tilbud, udtaler direktør Dierk Schmäschke.

Flensburg Handewitt oplyser på sin hjemmeside, at klubben var klar med en kontrakt frem til 2026. Den afviste rød ”til stor ærgrelse” for klubben.

SC Magdeburg: Magnus Gullerud stopper i klubben i sommeren 2022

- Vi kommer til at savne Magnus. Ikke kun spillemæssigt, men især menneskeligt. Hans holdning til træning og kamp har altid været mere end eksemplarisk, siger cheftræner og sportsdirektør Bennet Wiegert.

Kolstad rykkede op i den bedste række i Norge i 2015. Siden har holdet været en del af midterfeltet i norsk håndbold, hvor Elverum har vundet mesterskabet hvert år siden 2012. I coronasæsonen 2019/2020 blev der ikke kåret en mester, men her vandt Elverum grundspillet, inden sæsonen blev afbrudt.