Håndbold

Tidligere ligatræner gør comeback - bliver midlertidig Skjern-træner

Mathias Madsen overtager trænersædet i Skjern efter Claus Hansen i resten af sæsonen, erfarer TV 2 SPORT.

Det bliver en midlertidig træner-vikar, der får ansvaret som cheftræner i Skjern Håndbold i stedet for Claus Dalgaard-Hansen resten af sæsonen.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger bliver den tidligere Herning-Ikast-træner Mathias Madsen nemlig inden længe præsenteret som ny Skjern-træner i en midlertidig rolle frem til sommer, hvor Henrik Kronborg så tager over.

Allerede i begyndelsen af oktober meddelte Skjern ud, at cheftræner Claus Dalgaard-Hansen efter eget ønske ville stoppe som cheftræner til sommer og i stedet hellige sig en post som talentchef i klubben.

Fredag kunne TV 2 SPORT imidlertid erfare, at Claus Dalgaard-Hansen er færdig som træner i Skjern allerede nu. Tirsdagens ligasejr ude over Skive blev hans sidste kamp som Skjern-træner.

Pokalmester og fyret

Allerede tirsdag kunne TV 2 SPORT afsløre, at assistenten på det danske landshold, Henrik Kronborg, bliver ny cheftræner i Skjern til sommer.

Kronborg, der tidligere har været tre sæsoner i Skjern som assistent frem til sommeren 2019. kan imidlertid ikke overtage cheftrænerposten allerede nu. Han er en del af trænerteamet i Nordsjælland Håndbold i denne sæson og har kontrakt frem til sommer.

Derfor har Skjern altså nu hidkaldt Mathias Madsen, der gjorde Herning-Ikasts håndboldkvinder til pokalmestre i 2019 i hans eneste sæson som cheftræner. Seks måneder senere blev han fyret efter uenigheder med ledelsen.

Som aktiv var Mathias Madsen en forsvarskriger i GOG og Bjerringbro-Silkeborg, og siden blev han assistenttræner for håndboldkvinderne i Silkeborg-Voel.

Inden han fik ansvaret som cheftræner i Herning-Ikast, var der tre år i klubben som assistent for Kristian Kristensen, der også hentede Mathias Madsen til Ribe-Esbjerg i sidste sæson som assistenttræner.

Han stoppede dog i Ribe-Esbjerg igen efter sidste sæson og har siden sommer helliget sig et job i bankverdenen.

Hverken Skjern eller Mathias Madsen har ønsket at kommentere TV 2 SPORTs oplysninger.