Håndbold

- Jeg håber bare, det ikke er et fantasi-eventyr

Aalborg-direktør Jan Larsen er spændt på det nye Kolstad-projekt, men frygter, det kan ende som tidligere klubbers vilde penge-eventyr.

Søndag blev det omtalte Kolstad-projekt en realitet, hvilket giver en potentiel ny stormagt i håndboldverdenen.

Selvom der dermed kommer en ny konkurrent til Aalborg Håndbold på den internationale scene, glæder initiativet Aalborg Håndbold-direktør Jan Larsen, der finder projektet spændende.

Faktisk har direktøren i udgangspunkt kun én bekymring omkring nye storsatsende hold.

- Jeg håber bare, der er hold i billetterne, og det ikke stopper om 2-3 år, som vi har set med rigtig mange af de her fantasi-eventyr, siger han til TV 2 SPORT.

- Så jeg håber, der er hold i billetterne, så det bliver et vedvarende projekt. Hvis det gør det, tager vi kampen op med dem og slåsser med dem, ligesom vi gør med alle de andre.

Kolstad blev først en del af den bedste norske række i 2015 og har siden primært ageret som et midterhold.

I stedet har norsk håndbold været præget af total dominans fra Elverum, der har vundet mesterskabet hvert år siden 2012.

Forudser drabelige opgør

Med etableringen af Kolstad-projektet forudser Jan Larsen, at der i fremtiden kan komme rivaliserende storkampe mellem det norske hold og flere af de danske tophold.

- Der kan blive nogle drabelige nordiske opgør mellem Danmark og Norge, siger Jan Larsen til TV 2 SPORT.

Udover topopgør med de danske klubber, kan projektet i sin helhed, ifølge Jan Larsen, bidrage til at løfte norsk håndbold og dermed også international håndbold.

- Det kommer til at give et løft til hele den norske liga.

- Hvis man kigger europæisk på det og kigger på håndbolden som helhed, er det jo fint. Den norske liga har været ikke-eksisterende på et eller andet niveau.

- Nu kommer den også med, og det betyder, flere og flere ligaer bliver bedre. Det er godt for håndbolden, siger Jan Larsen.

Kan få sværere ved at holde på profiler

Kolstad-projektet har allerede nu bekræftet tilgangen af flere af verdens bedste spillere, blandt andet Sander Sagosen, Magnus Rød og Magnus Gullerud.

Alle tre er norske landsholdsprofiler, der over de kommende år vil tilslutte sig det nye projekt.

Og med en ny penge-glad storklub i Skandinavien, kan Jan Larsen heller ikke afvise, at Aalborg Håndbold kommer til at afgive en spiller eller to. Men det er ikke noget, der bekymrer direktøren.

- Jeg kan da ikke afvise, at vi mister en spiller til Kolsted på et tidspunkt, men så henter vi nok en fra et andet sted. Sådan er mekanismerne.

- Jeg ligger ikke søvnløs over deres projekt, men jeg glæder mig til at se, hvad det kommer til at indebære. Så må vi tage kampen op og give den gas, siger han.

Profiler kan ikke afvise fremtidigt skifte

TV 2 SPORT har også været i kontakt med to af Aalborg Håndbolds norske profiler, Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold.

De fortæller begge, at Koldstad-projektet lyder spændende, men at de lige nu er på kontrakt i Aalborg Håndbold, hvor de er glade.

Ingen af dem kan afvise, at de engang i fremtiden ønsker at spille for den nye norske supersatsning.