KIF-profil i spil som Jacob Lassen-afløser i Bjerringbro-Silkeborg

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger forhandler Bjerringbro-Silkeborg og Peter Balling om et klubskifte til sommer.

Det kan meget vel blive en tidligere dansk landsholdsspiller, der afløser en nuværende, når Jacob Lassen til sommer er fortid i Bjerringbro-Silkeborg.

Landsholdsaktuelle Lassen, der i den kommende uge er indkaldt til landsholdets kampe i Golden League, skifter efter denne sæson til tyske HSV Hamburg. Men Bjerringbro-Silkeborg er langt i jagten på en afløser.

TV 2 SPORT erfarer fra flere kilder, at Bjerringbro-Silkeborg er i tætte forhandlinger med KIF Kolding-profilen Peter Balling, som har kontraktudløb i den sydjyske traditionsklub til sommer. En endelig aftale er dog ifølge TV 2 SPORTs kilder ikke underskrevet endnu.

Bjerringbro-Silkeborg (BSH) har længe vidst, at Jacob Lassen gerne ville afsted på et udlandseventyr, og derfor har klubben i noget tid arbejdet på at finde en erstatning.

- Vi har en lang liste og har selvfølgelig været grundige, sagde Michael V. Knudsen, sportslig ansvarlig i BSH, da han lørdag besøgte TV 2s studie i optakten til SuperMatchen BSH-Aalborg.

Er Peter Balling pĂĄ den liste?

- Balling er en rigtig dygtig spiller, som absolut er en af de bedste højre backs, vi har i Danmark. Det ville være unaturligt, hvis han ikke var en del af listen, erkendte Michael V. Knudsen.

Svært spillermarked

Bjerringbro-Silkeborg er ifølge TV 2 SPORTs oplysninger dog langt fra den eneste danske klub, der leder efter en højre back til næste sæson. Og udvalget af ledige kandidater med kontraktudløb er ikke stort.

- Vi har selvfølgelig søgt vidt og bredt i Europa, Skandinavien og så videre, men netop på højre back er det svært lige i øjeblikket at finde den helt åbenlyse. (Mads, red.) Hoxer - som et af de helt store åbenlyse danske talenter - og Emil Madsen er allerede i nogle miljøer, hvor det er svært at hive dem væk, sagde Michael V. Knudsen om to af de største danske talenter lige nu.

Mors-Thy-spilleren Hoxer har Aalborg Håndbold allerede snuppet på en kontrakt fra sommer, og GOG har ingen intentioner om at lade andre klubber snuppe Emil Madsen fra dem. Begge er de blot 20 år gamle og udråbt til to af de største håb på højre back for Danmark i fremtiden.

Peter Balling er efterhånden blevet 31 år, men viste i sidste sæson, at han stadig holder højt niveau, selv om den seneste af hans 26 landskampe ligger tilbage ved EM i 2018.

170 mål og 137 assists leverede Balling for KIF Kolding i sidste sæson, og han var den mest assisterende spiller af alle i HTH Herreligaen.

Peter Balling har ikke ønsket at kommentere sin fremtid og TV 2 SPORTs oplysninger om tætte forhandlinger med Bjerringbro-Silkeborg.