Håndbold

Jesper Jensen tror på VM-finale

De danske håndboldkvinder vil og skal spille med om VM-medaljer, og det er absolut også muligt, mener ekspert Peter Bruun Jørgensen.

Det kan blive rigtig, rigtig godt for kvindelandsholdet til VM i december.

Det kan også blive rigtig skidt.

Ifølge landstræner Jesper Jensen er en VM-finale inden for rækkevidde, men det kan også ende i et tidligt exit.

- Vi tror på, at det her hold kan nå rigtig langt, og jeg tror også, at vi kan nå længere end en semifinale, hvis vi lykkes med alting. Vi har et superstærkt hold, og så handler det om at ramme niveauet.

Danmark er i gruppe med Sydkorea, Tunesien og Congo. De tre bedste går videre til mellemrunden, hvor de tre bedste blandt Tyskland, Ungarn, Tjekkiet og Slovakiet venter. Herfra går nummer et og to videre til kvartfinalen.

Hvad er målsætningen?

- Det er at toppræstere, siger landstræneren.

Danmarks Idrætsforbund har en erklæret målsætning om topfire, mens topotte er acceptabelt.

- Vi er enormt fortrøstningsfulde omkring den trup, vi har udtaget, og så kan det blive alt fra helt i toppen til at ryge ud i mellemrunden, siger Jesper Jensen.

Ifølge håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen er det slet ikke utænkeligt med en dansk VM-semifinale, selvom VM er en lang og svær turnering.

- Jeg tror godt, de kan nå semifinalen. De kan også ryge ud i en kvartfinale. Det bliver meget, meget små marginaler, men rammer landsholdet sit topniveau, så har de muligheden for at gå i semifinalen.

Slutrunden begynder i Spanien 1. december. Danmark møder Tunesien 2. december.