Håndbold

Danmark slår Norge i første EM-test

Danmark var uden store stjerner som Mikkel Hansen, Niklas Landin og Mads Mensah, da landsholdet vandt over Norge i Golden Leagues åbningskamp.

Det danske landshold fik en perfekt start på forberedelserne til EM-slutrunden i januar.

Landstræner Nikolaj Jacobsens tropper indledte Golden League i Norge med at besejre værterne. Og det skete på trods af, at flere at de danske stjerner ikke var med.

Niklas Landin, Mikkel Hansen, Mads Mensah, Lasse Svan, Henrik Møllgaard og Henrik Toft Hansen var ikke en del af truppen, men heldigvis for Danmark tog profiler som Jannick Green, Lasse Andersson og Emil Jakobsen et stort ansvar og sikrede sejren.

Norge 28 - 31 Danmark

  • Første danske kamp i Golden League
  • Sander Sagosen blev kampens topscorer med 11 mål
  • Emil Jakobsen blev dansk topscorer med 7 mål
  • Jannik Green stod med en redningsprocent på 28

- Vi spiller langt han ad vejen en rigtig god landskamp. Vi laver måske lidt for mange fejl, men til gengæld står vores forsvar godt, og Jannick står en rigtig god første halvleg.

- Jeg er godt tilfreds med den måde vi spiller på, og der er mange, der gør det godt, lyder det fra landstræner Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT efter sejren på 31-28.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Torsdag aften skulle det danske herrelandshold i håndbold pudse EM-formen af, og det gjorde holdet med overbevisning, da Norge blev besejret med 31-28 ved Golden League-stævnet.

Sejren kom endda i hus uden flere af Danmarks største stjerner som Niklas Landin og Mikkel Hansen. Også Mads Mensah, Lasse Svan og Henrik Møllgaard var blevet sparet forud for stævnet i Norge.

Ifølge landstræner Nikolaj Jacobsen fordi spillerne har brug for et hvil, vurderede han i midten af oktober, da truppen blev udtaget.

- Der er simpelthen nogle, der skal have pause efter corona og OL, fordi de trækker læsset både på lands- og klubhold, lød det da.

Men med udeblivelsen af nogle af de vante spillere fik flere andre muligheden for at gøre sig til over for landstræneren, inden han skal udtage truppen til EM-slutrunden, der starter i januar.

Og det gjorde flere af dem, herunder Lasse Andersson og Emil Jakobsen. Debutanten Simon Pytlick fik også vist sig fint frem ved flere lejligheder.

Danmark startede opgøret flot og var foran i det meste af første halvleg. Størst var føringen ved stillingen 14-10.

Men Norge var svære at ryste af sig, og derfor gik holdene til pause ved 14-13 til danskerne.

I anden halvleg startede Danmark igen bedst, men endnu en gang fik Norge bremset forspringet med ihærdigt forsvarsspil. Og så var den norske stjerne Sander Sagosen i hopla i den anden ende.

Men de ærgerrige danske reserver blev i slutminutterne en for stor mundfuld for de norske håndboldherrer.

Også Frankrig og Holland er en del af Golden League-stævnet. Danmark møder efter planen Frankrig lørdag og Holland søndag.