Håndbold

Sagosens exit skaber uro i Kiel

Sander Sagosen blev i weekenden præsenteret som en af flere kommende spillere i den norske klub Kolstad.

Mens de glæder sig i Kolstad, præges håndboldgiganten Kiel af ”dårlig stemning og uro.”

Det fortæller Sander Sagosen til VG, efter han i sidste uge annoncerede både sin afsked med THW Kiel og sin nye arbejdsgiver, Kolstad.

- Der har været mere fokus på det, end der har været på håndbolden, de sidste tre-fire uger, fortæller Sander Sagosen.

Den norske verdensstjerne forlader Kiel i sommeren 2023, når hans kontrakt udløber. Det meldte Kiel ud fredag formiddag, mens både Flensburg-Handewitt og Magdeburg også sagde farvel til norske spillere.

- Klubben har følt sig lidt snydt, og de er nok blevet overrasket over, at alle rygterne om Kolstad pludselig er blevet til virkelighed, siger Harald Reinkind, der både spiller i Kiel og på det norske landshold, til VG.

Kolstad rykkede op i den bedste række i Norge i 2015. Siden har holdet været en del af midterfeltet i norsk håndbold, men med tilgangen af hele seks prominente spillere over de næste sæsoner satser klubben hårdt på at vippe Elverum af pinden.

Søndag blev et nyt storhold i Kolstad så præsenteret

  • Sander Sagosen (sommeren 2023)
  • Magnus Rød (sommeren 2023)
  • Magnus Gullerud (sommeren 2022)
  • Thorbjørn Bergerud (sommeren 2022)
  • Janus Smarason (sommeren 2022)
  • Sigvaldi Guðjónsson (sommeren 2022)

- Det er klart, det ikke har være let. Det er et stort valg for mig, siger Sander Sagosen om skiftet.

- Men jeg må være glad i mit liv, og alt hænger sammen. Jeg har været ude i ti år og vundet alt, jeg kan vinde. For mig handler det meget om at komme hjem og bygge noget op, der er større end mig selv. For Trondheim, landsholdet og for Norge, siger den tidligere Aalborg- og PSG-spiller.

I denne uge er Sander Sagosen samlet med det norske landshold, der møder Danmark i Golden League. Se kampen torsdag fra klokken 17.40 på TV 2 Charlie.