Håndbold

- Ikke noget ekstraordinært, siger Jakobsen efter ti mål

Den danske venstrefløj skød hul i franskmændene og satte næsten ikke en fod forkert, men for Emil Jakobsen var det en kamp som alle andre.

- Emil Jakobsen med en kæmpe første halvleg.

Dommen var klar fra TV 2 SPORTs håndboldkommentatorer Thomas Kristensen og Bent Nyegaard, da den danske venstrefløj smed bolden i mål på straffekast efter 28 minutter og bragte Danmark foran med 18-11 mod Frankrig i Golden League.

Det var Flensburg-Handewitt-fløjens niende scoring i halvlegen, og ingen af danskerens forsøg var brændt. 100 procents scoringer.

- Jeg fik en masse skud, og jeg vil rigtig gerne have nogle skud, så det var bare dejligt, siger Emil Jakobsen til TV 2 SPORT efter kampen.

- Jeg tror ikke, der var noget ekstraordinært i dag. Jeg tror bare, jeg var lidt heldig, at det var min dag.

Har gjort sit

Den danske fløj har ikke spillet meget siden skiftet til Flensburg-Handewitt i sommer, hvor han er endt bag den svenske stjerne Hampus Wanne i kampen om spilletid på venstrefløj.

Men med to gode kampe og 17 mål på 17 forsøg i de to første kampe ved Golden League, håber han at være inde i billedet til Nikolaj Jakobsens EM-trup.

- Jeg gjorde i hvert fald mit til, at han skal se min vej. Så er det jo stadig altid op til Nikolaj. Der er stadig lidt tid til slutrunden endnu, men jeg håber da, jeg har fået bevist mig nok til, at han vil kigge min vej, siger Emil Jakobsen.

Man er ikke bange for at sætte ham ind – heller ikke på et afgørende tidspunkt

Anders Eggert, håndboldekspert TV 2 SPORT

TV 2 SPORTs håndboldekspert og tidligere venstrefløj på landsholdet Anders Eggert føler sig overbevist om, at Emil Jakobsen har gjort nok for at blive en del af landstrænerens EM-trup.

- Jeg synes, han er selvskrevet nu. Jeg vil sige, jeg havde ham i forvejen på holdkortet, men at lave 17/17 på to dage, der viser han, at selvom han har siddet lidt ude, så er han, hvor han skal være, siger Anders Eggert.

- Du ved, hvad du får

På nær ved et enkelt straffekast sad Emil Jakobsen ude hele anden halvleg - til trods for at han altså havde leveret ni sikre scoringer i første halvleg.

I mellemtiden holdt Magnus Landin pladsen varm på den danske venstrefløj, men det er ikke et tegn på, at Nikolaj Jakobsen ikke stoler på Emil Jakobsen.

- Man er ikke bange for at sætte ham ind – heller ikke på et afgørende tidspunkt, og du ved præcis, hvad hans kompetencer er, siger Anders Eggert.

- Han er måske ikke den allerbedste forsvarsspiller, men han har spillet fint forsvar. Han er der er i kontrafasen, og han går fra spids. Du ved, du har ham stående nede i hjørnet, og så laver han mål.

Emil Jakobsen spiller forrygende og scorer til 14-9 mod Frankrig. Video: TV 2 SPORT

Anderledes turnering

Emil Jakobsen har også nydt de to kampe med landsholdet efter et efterår, hvor tingene ikke har fungeret så godt for ham i sin tyske klub.

Så selvom det har givet landsholdet udfordringer, at der er blevet sparet flere stjerner ved turneringen, har han fået meget ud af det.

- Det har jo så bare betydet, at der har været lidt mere plads til nogle andre, så de har fået vist sig lidt mere. Det har været sjovt, men også lidt anderledes. Der er nogle forskellige konstellationer, der lige skulle spilles til, men en fed uge indtil videre, siger Emil Jakobsen.

Danmark spiller tredje og sidste kamp ved Golden League søndag, når de møder Holland. Den kamp kan du se på TV 2 og TV 2 PLAY.

EM-slutrunden bliver spillet i Ungarn og Slovakiet og starter 14. januar. Inden da udtager Nikolaj Jakobsen først en bruttotrup, han senere skærer ned til den endelige trup.