Håndbold

Polman udtaget til VM-trup, selvom hun ikke spiller for Team Esbjerg

Det hollandske landshold regner tilsyneladende med at have Estavana Polman klar, når VM i kvindehåndbold afvikles fra den 1. december i Spanien.

Team Esbjerg-stjernen Estavana Polman har ikke optrådt for sin danske klub, siden hun i maj kom slemt til skade med knæet i en DM-semifinale mod Odense.

Men selvom hun stadig har sine første minutter til gode i denne sæson, er hun mandag blevet udtaget til den hollandske VM-trup, der om 17 dage spiller den første af tre testkampe mod Norge, Rusland og Sydkorea.

Estavana Polman står på listen med 21 navne, der senere vil blive reduceret til 18, når VM begynder få dage efter testkampene.

Dermed tyder meget altså på, at den midlertidige hollandske træner, Monique Tijsterman, regner stærkt med at have Polman klar til VM, om end Team Esbjerg stadig ikke har meldt Polman klar til klubkampe.

Til TV 2 SPORT fortæller Team Esbjerg-træner Jesper Jensen tirsdag, at vestjyderne regner med at have Polman klar efter nytår, når sæsonen starter op igen, og at hun "i hvert fald ikke" er en potentiel mulighed til klubkampene i november. I forhold til landsholdsudtagelsen har Team Esbjerg dog ikke så meget at sige.

- Det har vi ikke nogen overvejelser omkring, for det har vi ikke rettigheder til. Udtagelser til landsholdet ligger 100 procent ved det hollandske forbund, og beslutningen om at tage med landsholdet ligger udelukkende ved Polman, siger Jesper Jensen og tilføjer:

- Men vi har selvfølgelig nogle holdninger til, når vi har spillere med på landsholdet, hvis de spørger os om nogle anbefalinger. Det har vi selvfølgelig også til Polman, hvis det bliver et tema på et tidspunkt. Men ellers ligger det hos forbundet og hos udøverne.

Har genoptrænet i Holland

I sidste uge fortalte Polman selv i et interview med Jydske Vestkysten, at der efterhånden er styr på knæskaden, som hun pådrog sig i maj.

Den seneste måned har hun således været hjemme i Holland for at blive behandlet og genoptræne, hvilket har betydet, at knæet - ifølge Polman selv - aldrig har været så stærkt, som det er nu. Ligeledes gennemgik hun torsdag en test, der gik rigtig godt.

- Det hele fungerede meget bedre end de seneste gange, så det er klart, at jeg er rigtig glad. Det er en stor lettelse for mig, at det nu for alvor begynder at se ud til, at jeg snart kan komme tilbage og spille for Team Esbjerg, sagde Polman til Jydske Vestkysten og tilføjede:

- I Holland har jeg spillet en masse håndbold med et U18-hold, men det er klart, at det bliver meget anderledes, når jeg skal fuldt med i klubtræningen igen, og når jeg forhåbentlig inden alt for længe også kan få nogle minutter i kampene.

Flere spillere fra den danske liga udtaget

Selv håber Polman allerede at være med i klubtræningen i denne uge, efter hun fredag vendte tilbage til Esbjerg.

Den hollandske VM-trup på 21 spillere, hvor der skæres tre fra inden slutrunden, er præget af en række spillere fra den danske liga.

Udover Polman er også Lois Abbingh, Dione Housheer, Kelly Vollebregt og Bo van Wetering fra Odense Håndbold samt Larissa Nusser fra København Håndbold med i truppen.

Holland er i VM's gruppe D sammen med Sverige, Puerto Rico og Usbekistan.