Håndbold

Lettet Kim Rasmussen vinder retssag efter to års kamp

Den danske håndboldtræner Kim Rasmussen har i knap to år kæmpet i retten mod det ungarske håndboldforbund.

Det har taget næsten to år, men tirsdag faldt der en sten fra den danske håndboldtræner Kim Rasmussens hjerte.

Sagen, der har kørt i det ungarske retssystem, hvor Kim Rasmussen har været repræsenteret af sin ungarske advokat, begyndte at rulle tilbage i december 2019, da Kim Rasmussen blev fyret som landstræner for det ungarske kvindelandshold.

Det var en stor sten, der forsvandt fra mit hjerte

Kim Rasmussen

Kort forinden havde han skrevet under på en kontraktforlængelse på fire år, men efter en episode under VM, hvor Rasmussen tabte fatningen i kampens hede, og på det efterfølgende pressemøde udtalte 'I got fucked' med henvisning til både dommernes og de IHF-delegeredes præstation, blev han suspenderet af det internationale håndboldforbund.

Rasmussen har siden da hævdet, at det ungarske forbund brugte suspenderingen som løftestang for fyringen, og det har det ungarske retssystem altså nu givet ham medhold i.

- Det gør mig selvfølgelig glad, at der er noget retfærdighed. Selvfølgelig kan der stadig blive appelleret, men det er et dejligt første skridt, så jeg er glad og lettet. Mest af alt er jeg nok lettet over, at det lakker mod enden. At det er ved at være slut.

- Det handler lidt om de værdier, man har som menneske. Jeg syntes på intet tidspunkt, at det, der foregik, var hverken legalt korrekt eller fair. Derfor har jeg holdt fast i at kæmpe for min sag, og det er selvfølgelig rart, når man får bekræftet, at der var noget retfærdighed i de frustrationer, siger Kim Rasmussen.

Kim Rasmussen og Ungarn tabte med ét mål til Rumænien og røg ud af VM. Video: Bo Bentsen

I retssagen har der været uenighed om, hvorvidt den danske træner skulle kompenseres for fyringen, hvilket Kim Rasmussen mente, han var berettiget til. For ham handler det dog mest af alt om det kontraktlige punktum i sagen, der er gået hans vej, hvorfor han ikke ønsker at gå i detaljer om det økonomiske aspekt.

Ubehageligt at være i

Kim Rasmussen var i tre et halvt år landstræner for det ungarske kvindelandshold, og selv om tiden i Ungarn mildt sagt ikke endte, som han havde drømt om, så har den danske træner stadig gode minder.

- Ungarn var en fantastisk oplevelse for mig. Fansene, landet, forbundet og i det hele taget folk. Vi havde det rigtig godt, og der var lutter positive minder lige på nær det sidste øjeblik. Derfor har det været ubehageligt at være i den situation.

- Når man faktisk elskede det land så meget, og de ting, som jeg gik igennem, betød det meget for mig, selv om det også var en hård tid sportsligt. Det var kun fedt, at der var nogle udfordringer, men det har bare ikke været sjovt, fordi det land og de mennesker rent faktisk betød rigtig meget for mig, siger Kim Rasmussen.

Turbulente år

Sagen kan som nævnt stadig appelleres, men for nu glæder den danske træner sig over, at han ikke længere skal bruge energi på at kæmpe mod det ungarske håndboldforbund.

Som ligatræner for rumænske CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud har han rigeligt at se til, og det er også der, at fokus nu skal være.

- Det var en stor sten, der forsvandt fra mit hjerte, da jeg i morges fik at vide, at vi havde vundet vores sag.

- Det har været to meget, meget turbulente år, og de har sat sit præg på min sjæl og min energi. Det er der absolut ingen tvivl om. Det har været en hård proces, og derfor er det her jo en rigtig god og vigtig del i at komme stærkere tilbage, siger Kim Rasmussen.