Rasende København-træner på vej over til modstanders timeout

Med 23 sekunder tilbage af kampen og foran med 3 mål tog Odense-træner Ulrik Kirkely en timeout. Det vækkede følelserne hos Københavns cheftræner.

Kig på mig. Kig på mig! I stedet for at koncentrere jer om ham. Vi er sgu da ligeglade.

Odense Håndbolds cheftræner, Ulrik Kirkely, måtte tale med store bogstaver til sine spillere og specielt Mia Rej, da Odense-lejren fik besøg af en uventet gæst i sort t-shirt under kampens sidste timeout.

Lige uden for cirklen med orange spillertrøjer stod en vred København-træner, og Claus Mogensen ville tilsyneladende hellere diskutere med Kirkely, Rej og Odense i stedet for at dirigere sine egne tropper.

Mogensen var stærkt utilfreds med Odenses timeout, der blev taget med 23 sekunder tilbage af kampen, da topholdet var foran 27-24. Det udløste en voldsom og sjælden reaktion, hvor Claus Mogensen i vrede nærmest afbrød Odenses timeout kortvarigt.

Efter kampen var han dog ikke meget for at snakke om situationen.

Du så ud til at blive irriteret, da Odense tog den sidste timeout. Gjorde du det?

- Ja.

Hvorfor?

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til, sagde Claus Mogensen.

København Håndbolds cheftræner Claus Mogensen var alt andet end tilfreds med en sen Odense-timeout. Video: TV 2 Sport

I modsatte lejr forstod Ulrik Kirkely dog ikke den reaktion. Timeouten blev hverken taget for at nedgøre København eller for at bruge tiden på at juble over sejren.

- Jeg tog timeouten, fordi jeg har fokus på mit eget hold, og vi står ikke særlig tit i den slags situationer. Og så ville jeg gerne score et mål mere, for der er også en målforskel på spil, sagde Kirkely efter kampen.

København-spiller hentede Mogensen tilbage

På TV-billederne kunne man se, hvordan den rutinerede København-fløj Louise Føns gik over for at hente Claus Mogensen tilbage til "den rigtige spillercirkel".

Og imens Mogensen ikke ville snakke om situationen, ville 36-årige Føns gerne svare på, hvorvidt hun som spiller blev sur over timeouten.

- Jeg tænkte ikke så meget over det i situationen. Det er måske en unødvendig timeout, og så er der følelser på spil. Vi har på en eller anden måde lige tabt kampen endegyldigt, så jeg tror, at det er derfor, at Claus også reagerer, sagde Louise Føns i TV 2 SPORTs studie.

Men der er også meget snak om de indbyrdes opgør og vigtigheden i målforskel, og i det lys er det vel okay, hvis man vinder med fire mål i stedet for tre, som Odense gjorde i dag?

- Ja, selvfølgelig er der det. Derfor var jeg også lige henne og prikke Claus på skulderen og tage ham med tilbage. Jeg kan godt forstå, at der også er mange følelser på spil for ham. Vi synes, at vi var tæt på, og så er det pokkers, at det ikke lykkes.

- Han kom heldigvis tilbage på sporet, og vi fik lagt en plan for det sidste forsvar. Men selvfølgelig ved vi også godt, at hvert et mål er vigtigt, lød det fra Føns.

Ekspert forstår ikke vreden

I sidste ende blev det Odenses plan for det afgørende angreb, der var den bedste. Topholdet formåede nemlig at udbygge føringen til 4 mål og vinde kampen 28-24.

Resultatet betyder samtidig, at der nu er 13 point imellem Odense og København i tabellen efter 12 kampe. Derfor tyder alt på, at holdene ikke kommer i nærheden af at slutte på samme pointantal efter grundspillet, hvor den indbyrdes målforskel kan komme i spil.

Alligevel forstår TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen i den grad, hvorfor Odense tog en sidste timeout med 23 sekunder tilbage.

- Der er selvfølgelig målforskellen, men så kan man også stå i en lignende situation en anden gang. Jeg synes, at det er noget pjat, og jeg forstår ikke, at Claus Mogensen bliver sur over det. Man må jo tage sin timeout, når man har lyst til det, og Odense føler, de har brug for den.

- Mangler der 25 sekunder en anden gang, hvor de står i en lige kamp, skal de jo træne de her ting. Det er jo ikke for at ydmyge modstanderen. Det er, fordi at Ulrik Kirkely gerne vil bruge den til noget, sagde Peter Bruun Jørgensen.

Allerede i weekenden kan der vente Odense Håndbold en ny spændende afslutning. I Champions League tager de hjemme imod norske Vipers Kristiansand. Klubberne ligger nummer tre og fire i gruppen.