Håndbold

For gammeldags til Twitter, en tudse per redning og tilskuertiltrækkende tarteletter

TV 2 SPORTs håndboldredaktion fortæller om stort og småt, der er set og sket ude i hallerne.

Mindre end en måned til december og hold op, hvor vi glæder os. Til julekalender, til pebernødder og til levende lys, der højner hyggen i hjemmet. Men vi glæder os mindst lige så meget til at se de lyslevende landsholdsspillere, når de kæmper om VM-succes i Spanien.

En finaleplads skulle være indenfor rækkevidde ifølge landstræneren, hvis landsholdet toppræsterer i decembers første uger.

En landsholdsspiller, der i den grad toppræsterer i øjeblikket for sin klub, er Line Haugsted. Ikke kun i forsvaret, hvor Viborg-spilleren oftest har sine minutter på landsholdet, men også offensivt med 23 mål og 15 assist.

Et effektivt efterår har betydet, at Haugsted øjeblikkeligt er Bambusa Kvindeligaens mest effektive spiller, og helt aktuelt er hun blevet kåret som månedens ligaspiller for oktober.

Hos herrerne gik hæderen til Mathias Gidsel fra GOG. Fynboerne og Gidsel havde atter gamle bekendtskaber på tilskuerrækkerne til en udekamp, da de torsdag aften slog Skanderborg Aarhus.

Det skete i sæsonens mest velbesøgt hjemmekamp i Ceres Arena. VIP-gæsterne blev eftersigende bespist med tarteletter, og desuden var også Flensburg-fløjen Emil Jakobsen samt endnu en Viborg- og landsholdsspiller i skikkelse af Kristina Jørgensen på plads.

Vanen tro var adskillige HK Ultras til stede, da Fredericia HK dagen forinden spillede en dramatisk udekamp mod SønderjyskE.

Den gode stemning var fansene ikke alene om at bidrage til, da værternes sportsdirektør, Simon Lindhardt, bød gæsternes Bent Jensen velkommen med en flaske hjemmebrygget gin.

Kampen i Skansen var spændende til det sidste og sluttede uafgjort. Det var inden kampen heller ikke helt udramatisk, da hjemmeholdet skulle have styr på deres sidste skanse til opgøret. For skadesproblemer sendte unge Malte Kronborg på banen for SønderjyskE.

Og som målmandsmakker til 20-årige Kronborg måtte sønderjyderne hive 16 år ældre Steffen Riisbøl op fra klubbens 3. divisionshold. En ”lynkontrakt” med Riisbøl, der ifølge Simon Lindhardt indeholdt en særlig bonus:

- Han får en tudse per redning, fastslog Lindhardt, dog efterfulgt af et af hans hyppige og karakteristiske grin, der afslørede, at historien næppe holdt vand. Og hvis den da gjorde, kostede kampen ikke ekstra udbetaling for sportschefen, da Riisbøl ikke fik fat i de to skud, som Fredericia-spillerne skød i hans retning.

Vi slutter denne uges Hørt i Hallen med at følge op på den opfordring, der i sidste uge blev sendt i blandt andre Aalborg-direktør Jan Larsens retning.

For nordjyden afviser, at han som den polske storklub Vive Kielces præsident, Bertus Servaas, vil agere aktivt og åbenmundet på Twitter om tilstandene i en tophåndboldklub. Jan Larsen bruger nemlig slet ikke sin tid på sociale medier. For som han siger med et smil, så er han så gammeldags, at han siger det til folk fysisk, hvis der er noget, han vil sige dem.

Du kan skrive til ’Hørt i hallen’ på hoertihallen@tv2.dk, hvis du har hørt noget i hallen, som vi bør vide.

Den kommende uges kampe:

HTH Herreligaen

Fredag d. 12/11:

  • KIF Kolding – Mors-Thy Håndbold
  • Lemvig-Thyborøn Håndbold – Ribe-Esbjerg HH

Lørdag 13/11:

Mandag 15/11:

Tirsdag 16/11:

Torsdag 18/11:

Bambusa Kvindeligaen:

Fredag 12/11:

  • Aarhus United – Ajax København Håndbold
  • Ringkøbing Håndbold – Horsens Håndbold Elite
  • Silkeborg-Voel KFUM – Nykøbing Falster Håndbold

Lørdag 13/11:

  • Holstebro Håndbold – Viborg HK

Onsdag 17/11: