VM håndbold

VM-dansker sidder ude 15 dage før slutrunden

Den danske slutrundedebutant Emma Friis forsikrer dog, at hun ikke er i fare for at være i problemer til slutrunden i december.

Se med på TV 2 PLAY onsdag aften, når vi viser håndbold fra den fulde spillerunde i kvindeligaen

Onsdag aften er der fuld spillerunde i Bambusa Kvindeligaen, som markerer ligaens sidste kamp inden vinterpausen.

Vinterpausen i ligaen er som altid ensbetydende med, at verdens bedste håndboldspillere samles til en slutrunde. Og i år er ingen undtagelse.

Spanien er vært for VM-slutrunden i december, og her er danske Emma Friis udtaget som slutrundedebutant. VM starter om 15 dage, men onsdag aften er Friis ikke i aktion for sin klub Herning-Ikast.

- Jeg spiller ikke i dag, fordi jeg er kommet til skade med min storetå. Det gjorde jeg for nogle kampe tilbage. Den er i rigtig god bedring, men i samråd med vores fysioterapeut, trænere og ledere sidder jeg over i den her uge.

Så der er ikke nogen, der behøver at være bekymret for dig med henblik på Spanien i december?

- Nej, det er der ikke. Jeg er helt klar.

Hvordan har du det her 14 dage før VM. Begynder du at mærke VM-feberen?

- Det synes jeg. Jeg er sindssyg spændt, og jeg glæder mig helt vildt. Jeg bliver nok nervøs, når vi skal afsted, men nu glæder jeg mig bare meget.

Udtagelsen af Emma Friis har blandt andet betydet, at landstræner Jesper Jensen blot har taget to stregspillere med til Spanien. Friis udgør sammen med Trine Østergaard, Simone Böhme og Lærke Nolsøe fløj-kvartetten.

Emma Friis har i denne sæson scoret 44 mål i 12 kampe for Herning-Ikast, der inden onsdagens spillerunde placerer sig på en fjerdeplads i ligaen.

22-årige Emma Friis har spillet syv A-landskampe.