EM håndbold

Landsholdsspiller frygter brækket knogle

Aalborg Håndbolds René Antonsen forlod banen efter få minutter, da holdet var på besøg hos Kiel i Champions League.

Tilskuerne havde knap nok fundet plads på sæderne, inden Aalborgs René Antonsen blev hjulpet fra banen.

Den danske landsholdsspiller havde et solouheld efter to minutter af torsdagens Champions League-kamp mod Kiel, hvor han kom så slemt til skade i sin ankel, at han forlod kampen.

Den stærke stregspiller vendte aldrig tilbage, og efter kampen hang mundvigen nedad.

- Jeg frygter, der er et eller andet, der er brækket. Min fysioterapeut siger dog, der ikke er brækket noget, men vi skal have taget et røntgenbillede for at være sikre. Jeg håber da bare, jeg spiller håndbold igen om en uges tid, siger Antonsen til TV 2 SPORT efter kampen.

På TV-billederne var det umuligt at se, hvad der skete. For det lignede ikke, der skete noget. Samme oplevelse har Aalborg-profilen:

- Jeg ved ikke, hvad der skete. Jeg har ikke set det endnu. Jeg træder på et eller andet, hopper to skridt tilbage, og så vrikker jeg rundt. Så et megauheldigt solouheld. Det er jeg selvfølgelig rigtig træt af.

- Jeg håber, det ikke er så slemt, men det føles ikke så godt lige nu. De næste dage bliver afgørende for, hvor slet det egentlig er. Men det var et vrid i anklen, så en meget klassisk håndboldskade, siger Antonsen.

Vil gerne bibeholde sin EM-chance

Det er aldrig belejligt at blive skadet. Men alligevel falder skaden på et uheldigt tidspunkt af flere årsager.

Klubprogrammet er tætpakket, og lige om hjørnet venter håndboldspillernes årlige højdepunkt: Slutrunden, som i januar bliver et europamesterskab.

Jeg ville ikke blive overrasket, hvis han får chancen til EM

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard inden Golden League

Antonsen var for nylig udtaget, da Nikolaj Jacobsens tropper spillede Golden League tidligere på måneden. Og stregspilleren ved godt selv, det her er dårlig timing.

- Det er slet ikke nu, man skal sidde ud med sådan en skade. Slet ikke, hvis jeg skal have en lille forhåbning om at spille mig med til noget, der sker i januar (EM-slutrunden i Ungarn og Slovakiet).

- Den lille chance, jeg har der, vil jeg da gerne bibeholde. Men lige nu fylder klubhåndbolden, og jeg vil nødig sidde ude de næste mange kampe, siger han til TV 2 SPORT.

Antonsen har blot fem landskampe til sit navn. Og han er i skarp konkurrence på stregpositionen med spillere som Magnus Saugstrup, Simon Hald og Henrik Toft.

Alligevel var TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard optimistisk omkring Antonsens EM-chancer inden Golden League.

- De tester René Antonsen, og jeg ville ikke blive overrasket, hvis han får chancen til EM. Han kender Henrik Møllgaard, der bliver omdrejningspunktet i forsvaret, og Saugstrup kommer lige fra det samarbejde. Jeg synes, at Henrik Toft er i en svær situation i PSG, fordi de slet ikke har det niveau, jeg har set tidligere. Det er med i overvejelserne, om det skal være Toft eller Antonsen, lød det fra Nyegaard.

EM-slutrunden bliver afviklet fra den 13. til den 30. januar 2022.