Borgmesterbesøg, betalt bødekasse og brok over Busters trylleri

TV 2 SPORTs håndboldredaktion fortæller om stort og småt, der er set og sket ude i hallerne.

Mens Herreligaen – nu med to ny cheftrænere – buldrer videre, så er der for i år sat punktum for kampene i kvindernes bedste håndboldrække i Danmark. Og det' for fuld musik.

I hvert fald på Falster, hvor den i forvejen hørbare fangruppe af NFH gjorde endnu mere lydmæssigt væsen af sig end vanligt. Et lokalt tamburkorps var nemlig på plads til efterårets sidste ligakamp og gjorde med trommer og blæseinstrumenter deres for, at Team Esbjerg følte sig på udebane. Gæsterne fra Vestjylland overkom dog kulissen samt en svær start og vandt sikkert.

Der var også prominent besøg i Viborg, hvor Ulrik Wilbek var på plads. Den tidligere danske landstræner blev tirsdag genvalgt som borgmester i byen. Men til trods for travlhed med kommunale konstitueringsmøder fandt han onsdag alligevel vej til Viborg Stadionhal, hvor han kunne se sit tidligere klubhold slutte efteråret af med to point til samlingen. Det for øvrigt med fru Susanne Munk Wilbek som assistent for Viborg HK.

Længere sydpå i Horsens trak kærligheden også tilskuere til. Aalborg Håndbolds stregspiller René Antonsen fulgte kæresten Frederikke Gulmark, der bidrog med tre scoringer i Horsens’ sejr. Måske skulle Antonsen på tilskuerpladserne lægge ører til lidt brok over klubkammeraten Buster Juul.

Han har nemlig som sin navnebror i den velkendte børnesang også lært at trylle. Med ti sekunder igen scorede fløjen en finurlig straffekastscoring mod TTH, som ikke kun har imponeret i håndboldmiljøet.

Aalborgs straffekastskytte, Buster Juul, leverede et af de flottere mål i lørdagens ligakamp. Video: Nicolai Dvinge

For udenfor citat har nogle unavngivne i den danske harpiksverden ytret sig negativt over lobbet, der ifølge dem var nedværdigende overfor modstandermålmanden Ronnie Nicolaisen.

Uanset utilfredsheden fortsætter Herreligaen helt frem til årets sidste dag. Så der er tid endnu til at nyde tredje generation af Kronborg i Helsingør. Ikke byens kendte slot, men derimod håndboldspiller med fornavnet Magnus. Søn af landsholdsassistent Henrik Kronborg og sønnesøn af klubkoryfæ i det nordsjællandske, Vilhelm Kronborg.

Kvindernes liga ligger som skrevet kampmæssigt stille indtil 2022, men der er jo VM i Spanien lige om lidt. Det bliver med Odense-duoen Mia Rej og Rikke Iversen på det danske hold – og forhåbentligt er de begge spilleklar.

Sidstnævnte var i denne uge sat ud af spil, da hun blev klippet i foden ved en fejl af holdkammerat Mia Rej. Noget, der ifølge Iversen bør betyde, at hendes bøder fremover skal betales af Rej som straf. Dem skulle der angiveligt komme en del af, så det har Rej ifølge eget udsagn slet ikke råd til.

Du kan skrive til ’Hørt i hallen’ på hoertihallen@tv2.dk, hvis du har hørt noget i hallen, som vi bør vide.

Hørt i Hallen

'Hørt i hallen' er beretninger og skæve observationer fra de forgangne uger i Danmarks og verdens håndboldhaller.

Alle historier er verificeret af TV 2 SPORTs kilder i håndboldmiljøet.

Har du også hørt eller set noget i hallen, som du synes, vi bør vide? Skriv til os på hoertihallen@tv2.dk 

Den kommende uges kampe

HTH Herreligaen

Fredag d. 19/11:

  • Bjerringbro-Silkeborg – Skive fH

Lørdag d. 12/11:

Mandag d. 22/11:

Tirsdag d. 23/11:

Onsdag d. 24/11:

  • Skjern Håndbold – Ribe-Esbjerg HH.