Håndbold

GOG sælger profil

Herreligaens tophold siger farvel til stregspilleren Oscar Bergendahl. Han fortsætter karrieren i Tyskland.

Artiklen er opdateret med nye informationer om Oscar Bergendahls nye klub.

I tre sæsoner er Oscar Bergendahl kun blevet bedre og bedre, og nu er han så god, at GOG ikke kan holde på ham længere.

Ligaens suveræne tophold skriver i en pressemeddelelse, at den svenske stregspiller er solgt til en unavngiven klub i den tyske Bundesliga.

- Det er ikke så tit, at der betales transferpenge i håndboldens verden, men det er tilfældet her, og endnu engang kan jeg sige, at jeg er utrolig stolt over, at vi i GOG gang på gang udvikler store spillere, som efter en tid hos os skifter til klubber i udlandet, udtaler direktør Kasper Jørgensen.

Senere har TVB Stuttgart præsenteret Bergendahl på en treårig kontrakt.

Oscar Bergendahl kom til GOG i sommeren 2018, og den 26-årige svensker havde faktisk kontrakt til sommeren 2023. Takket være de gode præstationer i GOG - både i ligaen og i europæiske kampe - har 26-årige Bergendahl også spillet sig ind på det svenske landshold.

I Gudme har hans rolle været ekstra betydningsfuld både i forsvaret og angrebet, efter den danske landsholdsspiller Anders Zachariassen blev korsbåndsskadet i marts 2021. Det forventes, at Zachariassen er klar til at spille igen i starten af foråret 2022.

Efter sæsonens første ti ligakampe ligger GOG nummer et med lutter sejre. Holdet er to point foran Aalborg på andenpladsen.

Sideløbende med ligakampene spiller GOG med i European League, hvor det er blevet til sejre over Cocks og Medvidi samt et nederlag til Nantes i de første tre gruppekampe.