Håndbold

- Jeg er egentlig åben for det hele, siger Pytlick

Jan Pytlick ærgrer sig over fredagens fyring i SønderjyskE, da han havde håbet at gøre tingene færdigt.

Er håndboldlivet slut nu?

- Det ved jeg ikke. Jeg er egentlig åben for det hele. Nu skal jeg finde ud af, hvad jeg skal lave i fremtiden, og jeg har overhovedet ikke noget på plads.

Tanken om et permanent trænerstop var ellers nærliggende, da Jan Pytlick fredag blev fyret som håndboldtræner i SønderjyskE. I oktober meddelte han nemlig, at han ville indstille sin trænerkarriere til sommer næste år.

Lige nu Pytlick ærgrer sig mest over fredagens fyring, for den danske trænerveteran havde det godt i SønderjyskE.

- Jeg havde håbet på at gøre tingene færdigt.

- Jeg har været glad for at være i SønderjyskE, og jeg har været glad for at arbejde med de gutter. Jeg ville rigtig gerne have afsluttet det, så det er jeg selvfølgelig træt af, siger Pytlick om fyringen til TV 2 SPORT.

Forstår fyring

Selvom Pytlick ikke ligefrem påskønner fredagens fyring, erkender træneren, at der ofte kommer en reaktion på dårlige resultater.

- Jeg kan også godt forstå, at når man taber de kampe, vi har gjort til nogle af de hold, vi gerne skulle have slået, så kommer der en reaktion.

- Specielt fordi Klavs Bruun jo har stået i kulissen og været arbejdsløs. Så er det måske meget naturligt, at man så kigger den vej, siger Pytlick.

Jan Pytlick skulle efter planen stoppe i SønderjyskE - og sin trænerkarriere - til sommer, hvor Klavs Bruun skulle tage over. Men efter fredagens fyring er Klavs Bruun blevet indsat med øjeblikkelig virkning.

Vil ikke lade det påvirke eftermælet

Jan Pytlick har været håndboldtræner i 31 år og har undervejs opnået store meritter. Men de seneste år er det ikke gået helt som den tidligere kvindelandstræner havde drømt om.

To trænerfyringer på mindre end to år vil for nogle ridse lidt i lakken, men ikke hos Pytlick, der ikke tager fyringer så tungt.

- Når man er på den allerstørste scene og har arbejdet med de bedste hold, så ved man også godt, at risikoen er endnu større for, at man ryger ud. Så fyringer som sådan er sgu ikke noget, jeg tænker så meget i.

I stedet for at hæfte sig ved de ting, der undervejs er gået galt, vil Pytlick hellere glæde sig over de gange, hvor han har rejst sig fra et fald.

- Jeg har haft en fantastisk karriere med store resultater, men også en karriere, hvor man har været nede og ligge en gang imellem.

- Jeg synes, det der med at rejse sig op, når man har været nede, hvor man lige tørrer støvet af jakken, og så ellers kommer videre, er noget af det, der virkelig udvikler en. Både som håndboldtræner og som menneske.

Jan Pytlick fortæller, at han efter et hårdt år nu vil tage en pause, hvor han kan få ladet batterierne op. Hvad fremtiden bringer, er som nævnt fortsat uklart. Det kan både være inden og uden for håndboldverdenen.