VM håndbold

Landsholdsspillere drømmer om VM-metal

Flere af de danske landsholdsspillere er optimistiske forud for den kommende VM-slutrunde i Spanien, og de tillader sig at drømme stort.

Den danske landsholdstrup bobler af optimisme.

Faktisk har flere af spillerne så stor tro på egne evner, at de går ind til den kommende VM-slutrunde med målet om at vinde medaljer.

Noget, det danske kvindelandshold blot har opnået én gang siden 2004, nemlig da det blev til VM-bronze i Serbien i 2013.

- Selvfølgelig drømmer vi om medaljer i år og ser guldet for os. En medalje kunne være fedt at komme hjem med. Som puljerne er, og hvis det flasker sig, skal det nok gå, siger Line Haugsted til TV 2 SPORT.

En af de spillere, der helst skal toppræstere, hvis drømmen om metal skal indfries, er Odense-spilleren Mie Højlund, og hun tillader sig også at drømme stort.

- Jeg tror, vi er rigtig mange, der er tørstige efter medaljer. Det er 100 procent det, vi går efter. Om det kommer til at fungere, ved jeg ikke, men det kæmper vi for.

Er det realistisk?

- Jeg synes ikke, det er urealistisk. Vi er et rigtig godt hold, og jeg synes, vi arbejder os tættere og tættere på toppen. Hvis vi spiller vores bedste og har rykket os siden sidst, synes jeg overhovedet ikke, det er en urealistisk målsætning, siger Mie Højlund.

Stregspilleren Rikke Iversen, der lige er ude med en skade, efter en holdkammerat har skåret hende i foden, tilslutter sig de andre spillere i håbet om VM-metal og fremhæver holdets kvalitet.

- Jeg synes da, det vil være dumt, hvis ikke vi drømmer om mere og drømmer om medaljer.

- Jeg synes, vi har et virkelig godt hold, og jeg er meget stolt af de piger, jeg spiller sammen med. Der er en masse kvalitet på holdet, så jeg synes, vi skal drømme om medaljer, siger Rikke Iversen.

Jesper Jensen tror på VM-finale

Landsholdets træner Jesper Jensen er formentlig ikke forarget over sine spilleres ambitioner, for tidligere har landstræneren selv luftet tanken om en mulig VM-finale.

- Vi tror på, at det her hold kan nå rigtig langt, og jeg tror også, at vi kan nå længere end en semifinale, hvis vi lykkes med alting. Vi har et superstærkt hold, og så handler det om at ramme niveauet.

- Vi er enormt fortrøstningsfulde omkring den trup, vi har udtaget, og så kan det blive alt fra helt i toppen til at ryge ud i mellemrunden, sagde Jesper Jensen tidligere i november.

Danmark indleder VM-slutrunden den anden december mod Tunesien og er også i gruppe med Congo og Sydkorea.