Håndbold

Pytlick-fyring er "ekstremt overraskende"

Fredagens to trænerafgange i herreligaen overrasker TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

Jan Pytlick og Kristian Kristensen blev fredag fortid i håndboldherrernes bedste række.

Det skete med kort mellemrum, hvor Jan Pytlick blev fyret i SønderjyskE, mens Kristian Kristensen selv sagde op i Ribe-Esbjerg.

TV 2 SPORTS håndboldekspert Bent Nyegaard havde ikke forudset nogle af de to afgange og nævner den ambitiøse ligakultur som en mulig årsag.

- Det her fortæller noget om en række, hvor der er utrolig meget pres på trænerne. Der er store ambitioner ude i klubberne, og lige pludselig griber de til den løsning at finde en ny træner.

- De to klubber har henholdsvis ét og fire point op til en slutspilsplads, og på den måde er intet jo afgjort. Derfor er det også overraskende, siger Bent Nyegaard.

Virkelig overrasket over Pytlick

Selvom tingene ikke har kørt på skinner for SønderjyskE i denne sæson, kommer det alligevel bag på Bent Nyegaard, at klubben har valgt at fyre Pytlick, der alligevel skulle stoppe til sommer.

- Det er ekstremt overraskende. Det havde jeg bestemt ikke set komme. Jeg er helt med på, at det har været meget op og ned, men SønderjyskE har altså været enormt ramt af skader, siger Nyegaard.

Han fremhæver, at SønderjyskE i mange kampe har været tæt på at vinde og undervejs har leveret flot håndbold. Og ser man på fyringen i det lys, er håndboldeksperten ekstremt overrasket over fyringen.

- Jeg undrer mig også en smule over timingen, for hvis det handler om, at der ikke var helt ro på bagsmækken, var den kommende EM-slutrunde det tidspunkt, hvor man normalt ville gøre sådan noget.

Klubbens nye cheftræner bliver Klavs Bruun Jørgensen, der i forvejen stod til at blive klubbens nye træner til sommer. Han har fået en kontrakt frem til sommeren 2024.

SønderjyskE ligger på tiendepladsen i ligaen efter 12 spillede kampe.

Opsigelse er lige så overraskende

Mens Jan Pytlick ikke selv valgte at forlade SønderjyskE, er situationen anderledes for Kristian Kristensen. Den 47-årige træner valgte nemlig selv at fratræde sin stilling som træner i Ribe-Esbjerg.

I en pressemeddelelse angiver klubben årsagen til opsigelsen med, at Kristian Kristensen ikke længere vurderede, at hans ledelse havde den tilstrækkelige effekt på ligaholdets præstationer.

En udmelding, der både forbavser og overrasker Bent Nyegaard.

- Det er absolut en lige så stor overraskelse som fyringen af Pylick.

- Det som Kristian Kristensen havde gang i i Esbjerg var en kulturændring og en stadfæstelse af en ny måde at gøre tingene på. De var godt i gang med at gøre Esbjerg til byens hold.

- Derfor undrer det mig, at han siger fra, men de præcise årsager kender vi nok ikke, siger Nyegaard.

Assistenttræner Anders Thomsen overtager styringen i Ribe-Esbjerg og står i spidsen i de kommende kampe mod Skjern og Aalborg.